• Følg Casper Ruud i Barcelona Open på discovery+ og Eurosport.no
Onsdag ble det klart at utøvere fra Russland og Hviterussland ikke får ta del i årets Wimbledon-turnering. Bakgrunnen er landenes involvering i den pågående krigen i Ukraina.
– Vi forstår at dette er tøft for dem som blir rammet, men dessverre lider de på grunn av handlingene til lederne av det russiske regimet, sier All England Club-styreleder Ian Hewitt.
Wimbledon
Gauff - Buzarnescu - Wimbledon høydepunkter
8 TIMER SIDEN
Dermed får ikke verdenstoer Daniil Medvedev og 8.-rangerte Andrej Rublev ta del i årets Wimbledon-turnering. På kvinnesiden er Anastasia Pavljutsjenkova nummer 15 på rankingen.

– Skadelig for sporten

I en uttalelse går ATP krast ut mot startnekten arrangøren All England Club har vedtatt. Der blir den omtalt som «ensidig» og «urettferdig».
«Dette har potensial til å skape en skadelig presedens for tennissporten. Diskriminering basert på nasjonalitet er et brudd på vår avtale med Wimbledon. Den sier at innmelding av spillere kun skal være basert på ATP-rankingen», skriver forbundet for mannlige tennisspillere.
ATP varsler en gjennomgang av situasjonen. Styret vil sammen med organisasjonens medlemsutvalg vurdere hvordan responsen blir på Wimbledon-arrangørens avgjørelse.
Samtidig blir det understreket at spillere fra Russland og Hviterussland fortsatt vil få delta i konkurranser i ATP-regi under nøytralt flagg.

Kreml reagerer

Også Kreml går hardt ut mot Wimbeldon-arranggøren.
– Nok en gang bruker de idrettsfolk som politiske gisler for politiske fordommer, intriger og fiendtlige handlinger mot vårt land. Det er uakseptabelt, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov ifølge BBC og andre medier.
– Tatt i betraktning at russere er veldig gode i tennis, vil konkurransen påvirkes negativt på grunn av utestengelsen, fortsatte han.
(©NTB)
Wimbledon
De Minaur - Draper - Wimbledon høydepunkter
8 TIMER SIDEN
Wimbledon
Regn til besvær: Ruud-kamp utsatt
11 TIMER SIDEN