Casper Ruud - Dusan Lajovic 2-0 (6-3, 7-5)
Saken oppdateres.
I jakten på utligning mot Serbia, skulle Casper Ruud måle krefter mot Dusan Lajovic i Norges andre kamp i ATP Cup. Det norske tennisesset viste få svakhetstegn i sesongens første tenniskamp, og slo serbereren - seedet som nummer 33 i verden - i strake sett.
ATP Cup
Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg
05/01/2022 PÅ 06:46
De to tennisspillerne hadde møtt hverandre to ganger tidligere før lørdagens kamp. Ved begge anledninger endte det med norsk triumf. Sist gang de møttes var i ATP Masters 1000-turneringen i Toronto i høst, og også denne gangen måtte serberen se seg slått, selv om han presset nordmannen ved flere anledninger i det som ble en underholdene tennismatch i Sydney.
– Det var en kamp høy kvalitet fra start til slutt. Mot slutten ble jeg litt nervøs da jeg skulle avgjøre kampen. Jeg har ikke spilt kamper på fire-fem uker, så det er litt vanskelig å få flyten og rytmen. Men jeg er veldig glad for å få den første seieren. Det er 1. januar, det er et nytt år og jeg har startet året bra, så får vi se hva vi kan få til i doublekampen, sa Ruud etter seieren.
Etter Ruud sin seier står det 1-1 mellom Norge og Serbia i gruppe A.
Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no

Blankt break

Casper Ruud var påskrudd fra start. 23-åringen fra Snarøya holdt egen serve og var nære ved å bryte Lajovic ved første anledning. Nordmannen fikk to breakballer, men serbiske Dusan Lajovic reddet seg mesterlig inn igjen og utlignet til 1-1.
Tendensen var lik i Lajovic' andre servegame, men etter nok en lang batalje, holdt serberen nok en gang unna for nordmannens motangrep.
Midtveis stod det 3-3 i et sett der begge spillerne lenge var feilfri på egen serve, men en ellers bunnsolid Casper Ruud gjorde tre upressede feil på rad på egen serve. Det ga Lajovic to breakballer. Nordmannen hadde dog ingen planer om å bli brutt, og reddet - som Lajovic i hans første servegame - begge to.
Kampens første brudd kom på stillingen 4-3 til Casper Ruud. Etter en kjapp prat med Christian Ruud fant 23-åringen oppskriften på hvordan han skulle bryte ned serberen. Med 40-0 gikk Ruud opp til 5-3 og servet for førstesettet.
Casper Ruud hadde få problemer med å serve inn det første settet.
- Jeg synes han har levert et meget godt førstesett, sa Discoverys kommentator Sverre Krogh Sundbø etter at Ruud hadde tatt første stikk.
Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no

Fire breaks på rad

Ruud startet andre sett der han slapp, og spilte seg til en breakball i første sett. Nordmannen tok vare på muligheten og gikk ett break opp ved første anledning. Ruud servet inn det neste settet, før Lajovic reduserte til 1-2.
Casper Ruud skulle ligge ett break over frem til game åtte i andre sett. Dusan Lajovic vartet opp med strålende tennis og skaffet seg to breakballer. Den serbiske 31-åringen trengte bare én, og hamret inn utligningen.
– Vi må virkelig gi ære til Lajovic som har klart å klamre seg til dette oppgjøret, sa Krogh Sundbø.
Etter at Lajovic sikret seg sitt første break for kampen, skrudde nordmannen opp et par hakk på hardcourten i Australia. 23-åringen sikret seg et nytt overtak ved første mulighet da han brøt tilbake umiddelbart.
Ruud fikk muligheten til å serve inn matchen, men Dusan Lajovic kjempet heroisk og brøt tilbake etter å ha reddet matchball på utrolig vis.
For andre gang på rad skulle Ruud svare på Lajovic sitt break. På stillingen 5-5 slo nordmannen tilbake, og sørget for fire breaks på rad. Dermed fikk han nok en mulighet til å serve inn seieren.
Fire breaks på rad var nok for Ruud, som sikret seg to matchballer i 12. game i andre sett.

Avgjørende double

Tidligere lørdag tapte Durasovic mot Filip Krajinovic, og Casper Ruud var dermed nødt til å vinne for å kunne slå Serbia.
Etter Ruud sin seier mot Dusan Lajovic, blir det en avgjørende doublekamp mot Serbia.
– Nå er det bare å lade om til doublekampen. Det blir spennende og kjempekult, sier landslagstrener Fredrik Lovén.
Der møter den norske tennisduoen Krajinovic og Nikola Cacic. Cacic er ranket som Serbias beste doublespiller og har spesialisert seg i doubleklassen. Casper Ruud sa etter kampen mot Lajovic at han kommer til å spille doublekampen.
Norge er i gruppe med Serbia, Spania og Chile. Etter den avgjørende doublekampen, venter Spania 3. januar. Der skal Ruud ut mot Roberto Bautista Agut.
ATP Cup
Ruud-seier ikke nok for Norge – tap sammenlagt mot Chile
05/01/2022 PÅ 05:29
ATP Cup
Ruud om de første dagene i Australia: – En perfekt oppladning
04/01/2022 PÅ 09:02