Viktor Durasovic - Filip Krajinovic 0-2 (2-6, 5-7)
Viktor Durasovic fikk æren av å åpne ATP Cup i Sydney for Norges del. 24-åringen fikk knallhard motstand av serbiske Filip Krajinovic, som ligger omtrent 300 plasser foran nordmannen på ATP-rankingen. Etter flere jevnspilte poeng i det første settet, ble det utover i kampen et større og større forsprang for den serbiske profilen.
Med litt for mange norske feil og to tidlige brudd i starten av hvert sett, ble det til slutt en komfortabel reise for Krajinovic, som med det sikrer Serbia det første poenget i gruppen bestående av Norge, Serbia, Spania og Chile.
ATP Cup
Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg
05/01/2022 PÅ 06:46
– Jeg var litt nervøs mot slutten av andre sett. Jeg bommet på et par skudd, som er normalt i sesongens første kamp. Det er store forventninger og det er ikke enkelt å spille, men vi er glade for å lede 1-0, sa Filip Krajinovic etter kampen.

Brutt i andre servegame

Med Christian Ruud som sparringspartner mellom gamene, hang Norges nest beste mannlige tennisspiller bra med i det første settet mot Krajinovic, men fikk en dårlig start med et tidlig brudd imot.
I nordmannens andre servegame fikk Krajinovic to breakballer. Durasovic klarte å redde den første, men ble brutt på en feil i den neste ballvekslingen
Viktor Durasovic var nære ved å bryte tilbake i det tredje gamet, men hadde ikke marginene på sin side. På dette tidspunktet var Durasovic på høyde med den serbiske 29-åringen, og klarte å presse Krajinovic på hvert poeng. Nordmannen hadde få problemer med å holde serven i neste game.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no
I det sjette gamet havnet Durasovic tidlig bakpå. Krajinovic fikk tre breakballer, men trengte bare én da serberen brøt for andre gang med en retur via nettkanten.
Krajinovic servet godt i det avgjørende gamet og ga Durasovic ingen mulighet til å bryte tilbake etter at han hadde sikret seg overtaket. Serberen sikret seg det avgjørende gamet blankt, og innkaserte dermed det første settet.
– Det er et bra sett av Filip Krajinovic, men Durasovic viser at han er i stand til å holde følge med litt mer nøyaktighet i andre sett, sa Discoverys tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø etter det første settet.
LES OGSÅ: Ruud om Djokovic' vaksineskepsis: – Man står fritt til å velge

Marerittstart på andre sett

Allerede fra første ball i det andre settet ble Durasovic kraftig presset av serberen på motsatt halvdel. Nordmannen ble brutt allerede i første game, og måtte jage for å kjempe seg tilbake etter at Krajinovic bekreftet breaket i det neste gamet.
I Durasovic’ andre servegame klarte nordmannen å redde en breakball og forhindret to brudd på rad, men det var tydelig at nordmannen slet i innledningen av andre sett.
– Jeg føler Viktor har spilt seg nedover i den kampen her. Han var på høyde i starten her, men nå har det blitt flere og flere upressede feil ettersom oppgjøret har blitt litt eldre, sa Sundbø midtveis i tredje game av andre sett.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no

Snudde trenden

24-åringen fra Norge klarte å heve spillet på egen serve, og ga Krajinovic få muligheter til å få det andre bruddet i settet. Etter å ha spilt på seg selvtillit i egne servegame, klarte Durasovic igjen å presse den serbiske motparten. På stillingen 4-3 til Krajinovic spilte nordmannen seg til to breakballer. Med en strålende backhand fikk 24-åringen fra Nordstrand sitt første brudd i kampen.
Etter breaket fortsatte nordmannen å levere på egen serve. Med nok et blankt game, hadde Durasovic sikret seg elleve servepoeng på rad.
LES OGSÅ: Klar for å kickstarte sesongen 1. nyttårsdag: – Alt kan skje
Filip Krajinovic giret om et hakk etter nordmannens brudd. Etter et godt servegame, spilte han seg til tre breakballer i det ellevte gamet. Nordmannen reddet alle tre på mesterlig vis, men måtte til slutt gi tapt for serberen, som fikk muligheten til å serve for kampen.
Krajinovic gjorde rent bord og tok det avgjørende gamet 40-15.
Casper Ruud skal møte Dusan Lajovic om få minutter i Norge sin andre kamp i ATP Cup. Om Ruud vinner kampen sin, blir det en avgjørende double mot Serbia.
ATP Cup
Ruud-seier ikke nok for Norge – tap sammenlagt mot Chile
05/01/2022 PÅ 05:29
ATP Cup
Ruud om de første dagene i Australia: – En perfekt oppladning
04/01/2022 PÅ 09:02