Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk det tøft mot knallhard motstand – Serbia tok første stikk

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 01/01/2022 klokken 09:02 GMT+1

Viktor Durasovic kjempet heroisk, men ble noen nummer for små i duellen mot Filip Krajinovic.

Viktor Durasovic

Foto: NTB

Viktor Durasovic - Filip Krajinovic 0-2 (2-6, 5-7)
Viktor Durasovic fikk æren av å åpne ATP Cup i Sydney for Norges del. 24-åringen fikk knallhard motstand av serbiske Filip Krajinovic, som ligger omtrent 300 plasser foran nordmannen på ATP-rankingen. Etter flere jevnspilte poeng i det første settet, ble det utover i kampen et større og større forsprang for den serbiske profilen.
Med litt for mange norske feil og to tidlige brudd i starten av hvert sett, ble det til slutt en komfortabel reise for Krajinovic, som med det sikrer Serbia det første poenget i gruppen bestående av Norge, Serbia, Spania og Chile.
– Jeg var litt nervøs mot slutten av andre sett. Jeg bommet på et par skudd, som er normalt i sesongens første kamp. Det er store forventninger og det er ikke enkelt å spille, men vi er glade for å lede 1-0, sa Filip Krajinovic etter kampen.

Brutt i andre servegame

Med Christian Ruud som sparringspartner mellom gamene, hang Norges nest beste mannlige tennisspiller bra med i det første settet mot Krajinovic, men fikk en dårlig start med et tidlig brudd imot.
I nordmannens andre servegame fikk Krajinovic to breakballer. Durasovic klarte å redde den første, men ble brutt på en feil i den neste ballvekslingen
Viktor Durasovic var nære ved å bryte tilbake i det tredje gamet, men hadde ikke marginene på sin side. På dette tidspunktet var Durasovic på høyde med den serbiske 29-åringen, og klarte å presse Krajinovic på hvert poeng. Nordmannen hadde få problemer med å holde serven i neste game.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no
I det sjette gamet havnet Durasovic tidlig bakpå. Krajinovic fikk tre breakballer, men trengte bare én da serberen brøt for andre gang med en retur via nettkanten.
Krajinovic servet godt i det avgjørende gamet og ga Durasovic ingen mulighet til å bryte tilbake etter at han hadde sikret seg overtaket. Serberen sikret seg det avgjørende gamet blankt, og innkaserte dermed det første settet.
– Det er et bra sett av Filip Krajinovic, men Durasovic viser at han er i stand til å holde følge med litt mer nøyaktighet i andre sett, sa Discoverys tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø etter det første settet.

Marerittstart på andre sett

Allerede fra første ball i det andre settet ble Durasovic kraftig presset av serberen på motsatt halvdel. Nordmannen ble brutt allerede i første game, og måtte jage for å kjempe seg tilbake etter at Krajinovic bekreftet breaket i det neste gamet.
I Durasovic’ andre servegame klarte nordmannen å redde en breakball og forhindret to brudd på rad, men det var tydelig at nordmannen slet i innledningen av andre sett.
– Jeg føler Viktor har spilt seg nedover i den kampen her. Han var på høyde i starten her, men nå har det blitt flere og flere upressede feil ettersom oppgjøret har blitt litt eldre, sa Sundbø midtveis i tredje game av andre sett.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no

Snudde trenden

24-åringen fra Norge klarte å heve spillet på egen serve, og ga Krajinovic få muligheter til å få det andre bruddet i settet. Etter å ha spilt på seg selvtillit i egne servegame, klarte Durasovic igjen å presse den serbiske motparten. På stillingen 4-3 til Krajinovic spilte nordmannen seg til to breakballer. Med en strålende backhand fikk 24-åringen fra Nordstrand sitt første brudd i kampen.
Etter breaket fortsatte nordmannen å levere på egen serve. Med nok et blankt game, hadde Durasovic sikret seg elleve servepoeng på rad.
Filip Krajinovic giret om et hakk etter nordmannens brudd. Etter et godt servegame, spilte han seg til tre breakballer i det ellevte gamet. Nordmannen reddet alle tre på mesterlig vis, men måtte til slutt gi tapt for serberen, som fikk muligheten til å serve for kampen.
Krajinovic gjorde rent bord og tok det avgjørende gamet 40-15.
Casper Ruud skal møte Dusan Lajovic om få minutter i Norge sin andre kamp i ATP Cup. Om Ruud vinner kampen sin, blir det en avgjørende double mot Serbia.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame