Natt til tirsdag gikk startskuddet for årets ATP Cup i Melbourne med regjerende mester Serbia i aksjon.
Anført av Novak Djokovic gikk serberne seirende ut av duellen med Canada med 2-1 sammenlagt. Verdenseneren var nødt til å vinne sin singles-kamp mot Denis Shapovalov etter at lagkamerat Dusan Lajovic måtte gi tapt for Milos Raonic i den første kampen med settsifrene 3-6, 4-6.
ATP Cup
Russisk duo roses etter overlegen ATP Cup-seier: – Kjempegode
07/02/2021 KLOKKEN 09:40
Djokovic gjorde jobben med 7-5, 7-5 – og oppgjøret måtte dermed avgjøres i doubles. Sammen med Filip Krajinovic trakk Djokovic det lengste strået etter en intens kamp mot Raonic og Shapovalov (7-5, 7-6).
Også Casper Ruud er på plass i Melbourne (saken fortsetter under):

Ruud spent på egen form: – Har trent bra og gjort det jeg kan

– Veldig takknemlig for å se dere

Dermed forlenget Djokovic sin seiersrekke i ATP Cup til ti kamper på rad. Under fjorårets utgave av turneringen, hvor Serbia gikk til topps, vant Djokovic alle åtte kampene han var involvert i.
Turneringen er åpen for tilskuere, og etter kampen takket Djokovic de fremmøtte for sin støtte.
– Vi er ikke vant til å ha tilskuere i disse dager, så det er en gave for oss spillere. Jeg er veldig takknemlig for å se dere på tribunen, sa en rørt Djokovic etter kampen.
Grunnet smittesituasjonen i Australia er det åpnet for tilskuere i både ATP Cup og neste ukes Australian Open. Victoria, staten som Melbourne ligger i, hadde per 30. januar ikke hatt et positivt smittetilfelle i samfunnet for koronaviruset på 24 dager.
– Det var en veldig tett kamp. Jeg synes vi spilte på et høyt nivå, og jeg er fornøyd med sesongstarten. Dette er den beste måten å starte sesongen med, å spille for landet sitt, fortsatte Djokovic.

30 000 daglige tilskuere

ATP Cup fungerer for mange som en oppvarmingsturnering før Australian Open, som spilles på de samme arenaene i Melbourne. Årets første Grand Slam starter neste uke, og har innført en daglig publikumsgrense på 30 000 – halvparten av det som er normalen.
– Det vil bli det mest signifikante internasjonale stevnet med tilskuere verden har sett på mange, mange måneder, uttalte Victorias sportsminister Martin Pakula i forrige uke.
Under finalerundene i Rod Laver Arena vil kapasiteten økes til 75 prosent.
– Det kommer til å bli en utrolig atmosfære, ikke ulik den vi har sett tidligere, sa Pakula.
Casper Ruud og Norge spilte fjorårets ATP Cup, men stiller ikke til starts i årets utgave. Ruud er imidlertid på plass i Melbourne og klar for innsats i neste ukes Australian Open.

Ruud i karantene – her er hans TV-tips

ATP Cup
Ryggplaget Nadal måtte droppe kamp
02/02/2021 KLOKKEN 08:50
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
8 TIMER SIDEN