Daniil Medvedev - Casper Ruud: 6-3, 7-6
Etter tap for Viktor Durasovic og Norge i den første singlekampen mot Karen Khachanov, var det igjen opp til Casper Ruud å holde liv i lagkampen mot Russland. Men den 5. rankede spilleren i verden, Medvedev, ble for sterk for Casper Ruud.
ATP Cup
Djokovic: – Håper det kan gjøre en forskjell
12/01/2020 PÅ 15:44
Temperaturen var høy og etter kampen tok de to spillerne en lang prat ved nettet.
– Det var noen kommentarer han kom med i andre sett når jeg brøt han, som var.. jeg skal ikke si at de var stygge, men han beklaget seg for det. Jeg har alltids synes at han er en grei fyr. Det er lov å bli sinna, og av og til får man noen utbrudd. Jeg tror alle spillere forstår at når man er i kampen, så er det litt «heat of the moment» hvor man kan slenge litt dritt. Så han beklaget seg og jeg godtar unskyldningen hans, forklarte Ruud.
På en pressekonferanse med det russiske laget etter kampene innrømmet Medvedev at han sa noe han ikke burde sagt til Ruud.
– Vi så at dere snakket sammen en stund etter kampen, vil du si hva dere snakket om?
– Ikke egentlig, men underveis i kampen sa jeg noe til han i «the heat of the moment», som jeg kanskje ikke burde sagt. Så vi snakket om det og jeg tror vi er ok, svarte Medvedev på Eurosports spørsmål.

– En tøff kamp

Til tross for tap for Ruud beskriver han kampen som gøy.
– Det var gøy, det var tøft, det var ganske varmt til tider, men det er likt for begge. Det er over 30 grader her og litt kontraster fra det det vi har hjemme i Norge og for han i Russland. Vi kom jo her en del dager før for å bli vant til det, men det er klart når man er på centercourt blir det litt varmere. Så helt klart utfordrende, men også gøy, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.
– Det var en tøff kamp, jeg visste det ble en tøff kamp og jeg føler jeg klarte å utfordre han godt. Jeg hadde noen sjanser i andre settet, men det var noen poeng her og der som skilte andre settet for oss, la han til.
Saken fortsetter under:

– Føler jeg klarte å utfordre ham godt

Nordmannen viste solid spill og var helt på høyde med sin motstander. Etter bare ett servebrudd tok verdens femte beste spiller for tiden, det første settet 6-3
Den 21 år gamle nordmannen hadde derimot store muligheter til å snu kampen i det andre settet. Han fikk en del vinnere og klarte å bryte russeren til 3-1-ledelse. Nå klarte ikke Ruud å holde sin neste serve, slik at Medvedev kunne redusere. Spillerne holdt sine server resten av settet og kampen ebbet ut til 6-6 og tie break
Der ledet Ruud 4-2 før russeren skjerpet seg og tok hjem kampen med 7-6.

Fikk ros av Medvedev

Etter kampen fikk nordmannen ros av Medvedev.
– Selvfølgelig hadde jeg taktikken klar. Han liker å spille med forehanden, så jeg jeg tenkte å slå på backhanden hans mer, men i dag var han ekstremt solid på backhanden. Jeg må si at kanskje resultatet ikke sier alt om kampen, fordi den var veldig jevn. Begge kunne vunnet. Utrolig godt spill fra ham og forhåpentligvis vil han ha en god sesong.
Ruud har så langt vunnet to singleseire i ATP Tour. Det vil gi ham 130 poeng på ATP-rankingen hvor han er nummer 53. Ved neste korsvei vil han ta seg opp blant de 50 beste til en 46.-plass.
Viktor Durasovic tapte sin kamp 2-6, 1-6 for Karen Khatsjanov. Dermed tapte Norge kampen i gruppe D i ATP Cup.
(Eurosport.no/©NTB)
Sett denne?

Russland-seier over Norge – se oppsummering fra dagen her

ATP Cup
Her løfter Serbia pokalen etter seieren i ATP Cup
12/01/2020 PÅ 15:36
ATP Cup
Spillerne bidro med donasjoner til skogbrannene – så mye har de samlet inn
12/01/2020 PÅ 15:30