Populære sporter
All sport
Vis alt

Norge ute av ATP Cup: – Russland ble for store og for sterke i dag

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 07/01/2020 klokken 11:08 GMT+1

Casper Ruud og Victor Durasovic tapte alle tre kampene mot Russland i ATP Cup.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

T. Gabashvili/K. Kravchuk - V. Durasovic/C. Ruud: 7-6 (7-4), 6-4
Etter tap for både Casper Ruud og Viktor Durasovic i de to første singlekampene, var det allerede klart at Russland vant over Norge før doublekampen. Der møtte de Teymuraz Gabashvili og Konstantin Kravchuk. Men Russerne ble for sterke også i doublekampen.
– Kampen var litt opp og ned. Mye servebreak, de som så på skjønte vel det. Men vi hadde noen sjanser i første sett, vi hadde settball tror jeg, og litt uflaks at vi ikke vinner den. Tror det kunne vært en litt annen kamp da. Vi hadde allerede tapt kampen på forhånd, men vi prøvde så godt vi kunne å hvert fall ta en seier i lagkampen, men det gikk ikke denne gangen. Russland ble for store og for sterke i dag. De er gode tennisspillere og gode i mye annen idrett, så det er man kjent med fra før, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.
Til tross for tap mot Russland, innrømmer Ruud at det har vært et lite eventyr med to sterke singleseire.
– Jo, absolutt. Det har vært veldig gøy å spille her og være med og en perfekt start på sesongen, selv om jeg gjerne skulle gått videre til sluttspillet. Jeg har fått tre veldig gode singlekamper. Singel er jo det jeg spiller for, men jeg har også fått tre doublekamper og kommer til å spille double i Australian Open. Så god trening på begge sider, sa han.
Saken fortsetter under:
picture

Dette er neste utfordring for Casper Ruud

God start for Russland

Russerne fikk den starten de ønsket og tok de to første gamene, men Norge slo tilbake og utlignet til 2-2. Da det stod 3-3, tok Norge styringen og økte først til 4-3, deretter til 5-3.
Men Russerne tok igjen ledelsen til 6-5, før det skulle avgjøres på tie break. Russerne hadde god kontroll hele veien og vant til slutt første sett.
Andre sett startet heller ikke på beste måte for nordmennene med 2-0 i games, før Ruud og Durasovic reduserte til 2-1. Fra å ligge under 0-2, snudde Norge til å lede 3-2. Men på 4-4 ble Ruud brutt til 5-4 og Russerne var ett game unna å ta hjem seieren. Det gjorde de også og vant 2-0 i sett.
Det betyr at Norge er ute av ATP Cupen etter tap mot Russland.
Saken fortsetter under:
picture

Durasovic: – Prøver å ta med meg det positive

Store pengepremier

Gjennom turneringen har Casper Ruud spilt inn nesten 1,5 millioner kroner i premiepenger. Han får $75 000 for å være spiller nummer en i laget. I tillegg har han to singleseire hvor han får henholdsvis $39 400 og $27 600 for, samt en doubleseier som gir $8375. I tillegg vant Norge over USA totalt 2-1 og dermed får han også $9850.
Dette blir en total på $160 225, som tilsvarer over 1,4 millioner kroner.
Sett denne?
picture

Russland-seier over Norge – se oppsummering fra dagen her

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame