Australian Open skal etter planen starte 20. januar i Melbourne i den australske delstaten Victoria. Hele den sørøstlige delen av Australia herjes nå av skogbranner som sprer seg i det knusktørre landskapet med uforminsket styrke. Før helgen måtte innbyggere i forsteder til Melbourne evakueres da nærmiljøene der ble rammet av branner.
Verdenstoer og tittelforsvarer under Australian Open, serbiske Novak Djokovic, sier søndag at arrangørene av turneringen må vurdere å utsette hele arrangementet, skriver The Guardian.
– Arrangørene må vurdere å utsette starten av Australian Open dersom luftkvaliteten i Melbourne fortsetter å bli påvirket av brannene, sier Djokovic, som også er president av spillerrådet i ATP-organisasjonen.
ATP Cup
Djokovic: – Håper det kan gjøre en forskjell
12/01/2020 PÅ 15:44
Denne uken holdes ATP Cup i flere australske byer, blant annet i Brisbane og Sydney, som begge merker røyken fra brannene. Lørdag vant Djokovic sin og Serbias første runde i cupen.
– Jeg vet at spilleforholdene i Kina kan være spesielle på grunn av luftkvaliteten, men her er det noe annet. Jeg har aldri opplevd noe slik tidligere, sa Djokovic om kampen hvor han slo sørafrikanske Kevin Anderson.
Djokovic uttrykte bekymring for spillernes helse og sa at tiltak måtte settes i verk dersom luftkvaliteten i Melbourne fortsatte å forverre seg.
(©NTB)
Sett denne?

Her tar Ruud regien etter seieren – introduserer laget

ATP Cup
Her løfter Serbia pokalen etter seieren i ATP Cup
12/01/2020 PÅ 15:36
ATP Cup
Spillerne bidro med donasjoner til skogbrannene – så mye har de samlet inn
12/01/2020 PÅ 15:30