Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspert om frisk Ruud: – På et tidspunkt blir rankingen mindre viktig

Magnus Mjaaland

Publisert 09/02/2022 klokken 14:35 GMT+1

Casper Ruud måte trekke seg fra Australian Open i januar etter at han skadet ankelen bare to dager før turneringen.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

– Casper er klar for ATP-turneringen I Buenos Aires. Ankelen har blitt mye bedre og han er klar for kamp, sier Christian Ruud til Discovery.
Nå ser sønnen fram til konkurransespill, forteller pappa og trener Christian.
– Casper gleder seg nå til å komme i gang. Det var uheldig med Australian Open, så nå er han selvsagt «keen» på å dra til Sør-Amerika og gjøre det så bra som mulig. Det å ta en tittel er målet i denne turneringen, og så er det jo selvfølgelig også et mål å gjøre det bra både i grus-sesongen før French Open og ikke minst i selve French Open.
Faren til Ruud, som nådde karrierebeste på 39. plass på verdensrankingen, sier også at Casper begynner sesongen med store ambisjoner.
– Ambisjonene hans er store og det er ikke unaturlig. Han hadde en god sesong i fjor og ønsker å prøve å følge opp dette og helst gjøre det enda litt bedre denne sesongen. Casper har store ambisjoner i alle turneringer han stiller opp i, spesielt på grus selvfølgelig.
Casper Ruud spiller første kamp i ATP-turneringen i Buenos Aires mot spanske Roberto Carballes Baena onsdag klokken 14:30. Se kampen på discovery+! og Eurosport.no

Vanskelig å trekke seg

Discovery-ekspert Mats Wilander sier at selv om det var vanskelig for Ruud å trekke seg fra årets første Grand Slam, så kommer dette ikke til å ha en stor effekt for Snarøya-gutten.
– Jeg tror at det var veldig vanskelig for Casper Ruud å måtte trekke seg fra Australian Open.
– I de varme forholdene hadde han vært en stor favoritt mot nesten alle spillere i verden. Men jeg tror ikke at hans exit fra Australian Open kommer til å påvirke karrieren hans på noen måte.

Allerede en av de beste i verden

Svensken mener at Ruud må forbedre seg som tennisspiller og at han ikke kan være fornøyd med å være nummer åtte på verdensrankingen.
– Nå skal han spille i Sør-Amerika. Jeg tror at Casper Ruud kommer til å ha den samme suksessen som i fjor og fortsette å spille like bra på grus. Men samtidig som han er komfortabel med å spille på grus, så må han prøve å forbedre andre aspekter ved spillet sitt.
– Han kan ikke slå seg til ro med at han allerede er en av de beste spillerne i verden på grus, det må være en bonus. Han må fortsette å forbedre seg som tennisspiller, noe han absolutt både har lyst og evne til å gjøre.
Wilander sier også at Ruud først og fremst må tenke på den kommende grus-sesongen og ikke allerede nå fokusere på Roland Garros.
– Med tanke på grus-sesongen, så må Casper Ruud ha som mål å vinne et par turneringer under oppbyggingen mot Roland Garros. En eller to seiere i Sør-Amerika og forhåpentligvis også en seier i én av Master 1000-turneringene i Madrid, Roma eller Monte Carlo. Da vil han være skikkelig klar for Roland Garros.
– Jeg tror det er veldig viktig for Ruud å spille kamper hver uke. Jeg tror at det kommer et tidspunkt der verdensrankingen ikke vil være så viktig fordi vi vet at han kommer til å prestere i Grand Slams. Mer enn noe annet må han bare fortsette å forbedre seg som tennisspiller.
– Selvfølgelig vil han komme til Roland Garros med en flott grusbane-sesong under beltet. Men han kan ikke begynne å tenke på de store turneringene for tidlig.
Sett denne?
picture

Ruud lar seg imponere av Nadal: – Han er et beist

Forventingene er høye

Wilander, som selv debuterte som profesjonell i Båstad, fortalte om første gang han så Ruud spille og hvilke forventninger det er til den unge nordmannen fra Snarøya.
– Jeg tror det beste øyeblikket med Casper Ruud for meg faktisk var å se han spille i Swedish Open i Båstad uken etter Wimbledon. Selvfølgelig vant han der og spilte fantastisk tennis. Etterpå vant han to grusturneringer til i Europa. Så jeg så begynnelsen på denne seiersrekken. Selv om det ikke er så mange i verdensklasse som spiller i disse turneringene, må Casper likevel vinne 12, 13 eller 14 kamper på rad - og det gjorde han. Jeg tror at selvtilliten han fikk fra disse turneringene, også det at han spilte i ATP Finals og spilte så bra der, kan være veldig viktig.
– Forventningene er høye nå, men det største talentet for en tennisspiller er å ikke la forventninger utenfra gjøre noen forskjell for egen motivasjon og ambisjoner.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame