– Casper er klar for ATP-turneringen I Buenos Aires. Ankelen har blitt mye bedre og han er klar for kamp, sier Christian Ruud til Discovery.
Nå ser sønnen fram til konkurransespill, forteller pappa og trener Christian.
Wimbledon
Cameron Norrie - Steve Johnson - Wimbledon høydepunkter
8 TIMER SIDEN
– Casper gleder seg nå til å komme i gang. Det var uheldig med Australian Open, så nå er han selvsagt «keen» på å dra til Sør-Amerika og gjøre det så bra som mulig. Det å ta en tittel er målet i denne turneringen, og så er det jo selvfølgelig også et mål å gjøre det bra både i grus-sesongen før French Open og ikke minst i selve French Open.
Faren til Ruud, som nådde karrierebeste på 39. plass på verdensrankingen, sier også at Casper begynner sesongen med store ambisjoner.
– Ambisjonene hans er store og det er ikke unaturlig. Han hadde en god sesong i fjor og ønsker å prøve å følge opp dette og helst gjøre det enda litt bedre denne sesongen. Casper har store ambisjoner i alle turneringer han stiller opp i, spesielt på grus selvfølgelig.
Casper Ruud spiller første kamp i ATP-turneringen i Buenos Aires mot spanske Roberto Carballes Baena onsdag klokken 14:30. Se kampen på discovery+! og Eurosport.no

Vanskelig å trekke seg

Discovery-ekspert Mats Wilander sier at selv om det var vanskelig for Ruud å trekke seg fra årets første Grand Slam, så kommer dette ikke til å ha en stor effekt for Snarøya-gutten.
– Jeg tror at det var veldig vanskelig for Casper Ruud å måtte trekke seg fra Australian Open.
– I de varme forholdene hadde han vært en stor favoritt mot nesten alle spillere i verden. Men jeg tror ikke at hans exit fra Australian Open kommer til å påvirke karrieren hans på noen måte.

Allerede en av de beste i verden

Svensken mener at Ruud må forbedre seg som tennisspiller og at han ikke kan være fornøyd med å være nummer åtte på verdensrankingen.
– Nå skal han spille i Sør-Amerika. Jeg tror at Casper Ruud kommer til å ha den samme suksessen som i fjor og fortsette å spille like bra på grus. Men samtidig som han er komfortabel med å spille på grus, så må han prøve å forbedre andre aspekter ved spillet sitt.
– Han kan ikke slå seg til ro med at han allerede er en av de beste spillerne i verden på grus, det må være en bonus. Han må fortsette å forbedre seg som tennisspiller, noe han absolutt både har lyst og evne til å gjøre.
LES OGSÅ: Stor oversikt før OL: Dette er gull- og medaljesjansene i Beijing
Wilander sier også at Ruud først og fremst må tenke på den kommende grus-sesongen og ikke allerede nå fokusere på Roland Garros.
– Med tanke på grus-sesongen, så må Casper Ruud ha som mål å vinne et par turneringer under oppbyggingen mot Roland Garros. En eller to seiere i Sør-Amerika og forhåpentligvis også en seier i én av Master 1000-turneringene i Madrid, Roma eller Monte Carlo. Da vil han være skikkelig klar for Roland Garros.
– Jeg tror det er veldig viktig for Ruud å spille kamper hver uke. Jeg tror at det kommer et tidspunkt der verdensrankingen ikke vil være så viktig fordi vi vet at han kommer til å prestere i Grand Slams. Mer enn noe annet må han bare fortsette å forbedre seg som tennisspiller.
– Selvfølgelig vil han komme til Roland Garros med en flott grusbane-sesong under beltet. Men han kan ikke begynne å tenke på de store turneringene for tidlig.
Sett denne?

Ruud lar seg imponere av Nadal: – Han er et beist

Forventingene er høye

Wilander, som selv debuterte som profesjonell i Båstad, fortalte om første gang han så Ruud spille og hvilke forventninger det er til den unge nordmannen fra Snarøya.
– Jeg tror det beste øyeblikket med Casper Ruud for meg faktisk var å se han spille i Swedish Open i Båstad uken etter Wimbledon. Selvfølgelig vant han der og spilte fantastisk tennis. Etterpå vant han to grusturneringer til i Europa. Så jeg så begynnelsen på denne seiersrekken. Selv om det ikke er så mange i verdensklasse som spiller i disse turneringene, må Casper likevel vinne 12, 13 eller 14 kamper på rad - og det gjorde han. Jeg tror at selvtilliten han fikk fra disse turneringene, også det at han spilte i ATP Finals og spilte så bra der, kan være veldig viktig.
– Forventningene er høye nå, men det største talentet for en tennisspiller er å ikke la forventninger utenfra gjøre noen forskjell for egen motivasjon og ambisjoner.
Wimbledon
Wimbledon : Frances Tiafoe vs Alexander Bublik
12 TIMER SIDEN
Wimbledon
Ruud og Blumberg videre etter glimrende comeback
13 TIMER SIDEN