Populære sporter
All sport
Vis alt

Casper Ruud klar for finalen i Argentina: – Hvilken match han leverer!

Joakim Opphus

Oppdatert 12/02/2022 klokken 22:10 GMT+1

Casper Ruud er klar for sin første finale på ATP touren denne sesongen. Han vant i strake sett mot argentinske Frederivo Delbonis på grusen i Buenos Aires.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

  • Se Casper Ruud finalen i Argentina Open på discovery+
Casper Ruud - Frederico Delbonis 6-3, 6-3
For andre kamp på rad sto det en argentiner på motstand banehalvdel for Casper Ruud i Argentina Open.
Federico Delbonis, ranket som nummer 42 i verden, var mannen som skulle få den tøffe oppgaven å slå Casper Ruud på grusen i Buenos Aires.
De to hadde møtt hverandre to ganger tidligere ATP-sammenheng, og begge sto med hver sin seier. Delbonis slo Ruud tilbake i 2017 i Sao Paulo.
Ruud vant derimot mot 31-åringen i kvartfinalen i Santiago i Chile for to år siden. Det var en jevn kamp hvor 23-åringen til slutt vant etter to tiebreak, 7-5, 7-5.
Men i dagens oppgjør i Argentina ble Ruud alt for sterk for Delbonis. Nordmannen vant i strake sett og er klar for finalen i turneringen han tok sin første ATP-triumf i 2020.
– Jeg spilte min beste kamp så langt i turneringen i dag. Det føles veldig bra og det gir meg selvtilliten inn mot morgendagens finale. Jeg visste det ville bli en tøff kamp mot Delbonis i dag. Han spiller bra på grus og jeg føler at vi spiller ganske likt. Men jeg sto opp og spilte min beste tennis når jeg trengte det, sa Ruud til arrangøren etter kampen.

Motstander ikke avklart

Ruuds motstander er ikke avklart. Den andre semifinalen i turneringen, mellom tredje seedede Lorenzo Sonego fra Italia og det store hjemmehåpet Diego Schwartzman seedet som nummer to, spilles senere i kveld
– Det kommer til å bli en tøff kamp uansett hvem jeg møter i finalen. Jeg spilte mot begge to i fjor og jeg husker litt fra de kampene. Jeg må gå tilbake å se på de kampene for å finne ut hva jeg gjorde så bra i de kampene.
– Det hadde vært gøy å spille mot Diego her på hans hjemmebane og oppleve atmosfæren og trykke fra den argentinske fansen.

Tidlig brudd

Ruud startet med å bryte argentineren allerede i hans første servegame. Men Delbonis gav seg ikke lett på hjemmebanen i Buenos Aires og brøt nordmannen direkte i der neste gamet.
Stillingen var da 2-2. De to holdt sine server frem til 4-3 i favør Ruud. Da brøt nordmannen Delbonis nok en gang og tok en 5-3 ledelse i åpningsettet.
Snarøya-gutten kunne dermed serve inn det første settet til 6-3.

– Hvilken serving!

I starten av det andre settet hadde Ruud mer flaks enn dyktighet når han brøt argentineren og tok en 2-1-ledelse. Argentineren gjorde en del feil i starten av settet og gav nordmannen initiativet i settet og kampen.
Etter mye frem og tilbake klarte han og holde serven sin i det påfølgende gamet og gikk opp til 3-1.
Delbonis klarte aldri å bryte tilbake.
– Hvilken serving! Han oser av selvtillit, Snarøya-gutten. Han gjør et av de mest solide gamene jeg noen gang har sett. Fire førsteserver som går rett inn, sa kommentator Svein Espen Lindås Olsen etter Ruud servet seg inn til en 5-3 ledelse.
Ruud brøt Delbonis i det neste gamet og vinner kampen 6-3, 6-3 og er med det klart for finalen i Argentina Open.
– Hvilken match han leverer, det er helt klart et steg opp, sa discoverys kommentator etter kampen var avgjort.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame