Casper Ruud satte nylig karrierebeste på ATP-rankingen. 21-åringen er rangert som nummer 45 i verden før han spiller første runde i Argentina Open mandag kveld norsk tid.
Ruud møter Pablo Andujar i første runde. Spanjolen er rangert som nummer 58 i verden.
Argentina Open
Her får han det synlige beviset – smaker på pokalen
16/02/2020 PÅ 19:55
Ranking-poengene spillerne oppnår blir stående i ett år. Det betyr at Ruud, som gjorde det meget godt på tennis-banen på denne tiden i fjor, har mange poeng han må forsvare.
– Han fikk 200 poeng i februar i fjor. 110 for en kvartfinale i en ATP500-turnering i Rio de Janeiro og 90 poeng for en ATP250-turnering i Sao Paulo, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.
Det betyr at den nordmannen må skaffe like mange poeng i februar i år for å ikke miste ranking-poeng.

Viktig periode

Ruud røk ut allerede i kvalifiseringen av fjorårets Argentina Open, som betyr at han ikke forsvarer noen poeng fra denne turneringen.
– Siden han er topp 100 på rankingen er han automatisk kvalifisert til første runde, og han er i tillegg seedet som nummer åtte i Argentina Open, sier Francke.
Dermed er dette en utmerket mulighet til å plukke viktige poeng på verdensrankingen.
– Grunnen til at det er viktig for Casper å plukke poeng i denne perioden, er at det er turneringer på grus. Det re hans favoritt-underlag, sier tenniseksperten.

Kan bli topp 30

Francke mener at Ruud har vist at han har nivået for en topp 30-plassering innen rekkevidde.
– Det er absolutt mulig, men dersom han går på noen tap i første runde av turneringer kan han falle på rankingen. Det viktigste er at han holder seg innenfor topp 100, som gir automatisk kvalifisering til de største turneringene, sier han.
Frem mot Roland Garros, Grand Slam-turneringen på grus i Paris, skal Ruud spille mange turneringer på favorittunderlaget.
– Det er bevist at han har plukket ut mange turneringer på grus. Han skal spille i Sør-Amerika, også legger han nok inn noen av de store turneringene på hard court i USA, før har drar til Europa for å spille grus-turneringer frem mot Roland Garros, sier Francke.
Eksperten har ett viktig tips til Ruud, dersom ting ikke skulle gå veien i de kommende ukene.
– Det er alltid en ny turnering. Det er ingen grunn til å grave seg ned om ikke alt går veien.
Sett denne?

Klar tale etter blytung søndag: – Bedrøvelig!

Argentina Open
Finaleklare Ruud: – Sulten på min første seier
16/02/2020 PÅ 13:54
Argentina Open
Her slipper han jubelen løs – sikret historisk rekord
15/02/2020 PÅ 20:12