Populære sporter
All sport
Vis alt

Best på grus: – Vanskeligere og mer fysisk

Jonathan Nielsen

Oppdatert 12/02/2020 klokken 12:33 GMT+1

Casper Ruud holder grus som sitt favorittunderlag. Det har flere grunner, mener ekspert.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud har startet Argentina Open på best mulig vis, og er videre til andre runde i både single og double. ATP250-turneringen spilles på grus, Caspers favorittunderlag.
Været i Norge gjør at over halve sesongen spilles innendørs, på hard court. Likevel er Ruud mest komfortabel på grusen. Det er det flere grunner til, menes Eurosport-ekspert Christer Francke.
– Norsk tennis har hentet mye inspirasjon fra svenskene. Mange av spillerne der har vært gode på grunnslag og sikkerhetstrening, og har ikke hatt like mye fokus på angrep som de har i eksempelvis USA og Australia, sier eksperten.
Francke forteller at de beste norske tennisspillerne de siste 10-20 årene har vært best på grus. Så også Caspers far og trener Christian, som er tidenes beste norske spiller med 39.-plass på verdensrankingen. En rekord Francke tror Casper vil slå allerede i år.
Eksperten forteller at tennis på grus holder et lavere tempo enn både hard court og gress, men at grusen byr på flere vanskeligheter for spillerne.
– Man sklir mer på grus, og man må jobbe mer. Det er fysisk og veldig variert. Grusen gjør også at ballen spretter annerledes og mister fart, sier han.
Onsdag kveld spiller Ruud andre runde i Argentina Open mot spanske Roberto Carballes Baena. Kampen starter rundt 23.00 norsk tid, og kan ses på Dplay og Eurosport Norge.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame