Casper Ruud - Roberto Carballes Baena 2-0 (7-6, 6-3)
For første gang etter at Casper Ruud skadet ankelen på trening like før Australian Open, noe som førte til at han var nødt til å trekke seg fra storturneringen, var nordmannen tilbake på tennisbanen onsdag kveld.
Wimbledon
Cameron Norrie - Steve Johnson - Wimbledon høydepunkter
7 TIMER SIDEN
Snarøya-gutten, som nå er rangert som nummer åtte i verden, er førsteseedet i Argentina Open, og i den første kampen – i 2. runde – møtte han spanske Roberto Carballes Baena til dyst. 28-åringen fra Tenerfie slo ut kval-spilleren Nicolas Jarry i den første runden, men i den andre runden var Carballes Baena nødt til å innse at han overhodet ikke var noe favoritt i duell med Casper Ruud.

Tie break

Til tross for at det var nesten 70 plasser mellom de to kamphanene på ATP-rankingen, fulgte de hverandre tett gjennom det første settet. Roberto Carballes Baena sikret det første servebruddet i det femte gamet (2-3), før Casper Ruud svarte med et brudd i det påfølgende gamet.
Etter tolv spilte games stod det 6-6, og duellantene måtte dermed avgjøre settet i et tie break. Det tok Ruud etter overbevisende tennis, og med sifrene 7-2 sikret han 1-0-ledelse.
Sist gang vår mann fra Snarøya var i aksjon på en tennisbane var i ATP Cup, er han vant mot både Dusan Lajovic og Cristian Garin, men måtte se seg slått av spanske Roberto Bautista Agut.

Gode minner fra Buenos Aires

Aguts landsmann, Roberto Carballes Baena, kom litt seint ut i startgropa i det andre settet, og etter et tidlig brudd fra Casper Ruud seilte vår mann ifra allerede fra start.
Casper Ruud har forøvrig svært gode minner fra Argentina Open i Buenos Aires. Det var nemlig her nordmannen sikret sin aller første tittel tilbake i 2020, da han slo portugisiske Pedro Sousa i finalen. Totalt står Ruud med seks titler. Fem av disse tok han i 2021, sist på hardcourt i San Diego.
Carballes Baena åpnet treigt i det andre settet, men i det sjettet gamet kom bruddet fra spanjolen, noe som førte til at de to var like langt.
– Casper gjør litt for mange enkle feil i dette gamet. Han klarer ikke å følge opp det gode spillet fra det første settet, og plutselig er det åpent her igjen, utbrøt Discoverys kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.

– Deilig å være tilbake

Men det ble med kun ett feilskjær for vår mann i Argentina, for Casper Ruud tok opp hansken gjennom det andre settet, og til slutt kunne han juble for en 2-0-seier, med sifrene 7-6, 6-3.
– En flott match, dette. Litt rust var det å spore, men ellers er det lite å sette fingeren på. Men alt i alt synes jeg han viser klasse i dag, var dommen fra kommentator Lindås Olsen etter kampen.
Casper Ruud møter hjemmehåpet Federico Coria i kvartfinalen. Går nordmannen seierende ut av den duellen, venter en ny argentiner i semien, nemlig Federico Delbonis. Delbonis er sjette- seedet i turneringen. Casper Ruud er førsteseedet i turneringen.
– Deilig å være tilbake i Buenos Aires igjen. Dette var en god start. Første gang jeg spiller på grus på seks måneder, så det tar litt tid å vende seg til det. En kamp som i dag hjelper uansett på selvtilliten. Jeg trives veldig godt her, sa Ruud i seiersintervjuet etter kampen.
Han ble også løftet fram av fansen på tribunen, der TV-bildene viste at flere hadde stilt opp med norske flagg.
– Jeg har savnet folk på tribunene, så det er deilig å høre, fortsatte han.
Wimbledon
Wimbledon : Frances Tiafoe vs Alexander Bublik
11 TIMER SIDEN
Wimbledon
Ruud og Blumberg videre etter glimrende comeback
12 TIMER SIDEN