Etter tordagens seier fikk Ruud nok en gladnyhet; han er kvalifisert for ATP-sluttspillet i Italia i november. Nordmannen sier til Discovery at det er deilig å stresse med kvalifiseringen i år.
Han var nesten helt sikret etter US Open, hvor han gikk til finalen.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54
– Det er gøy å være klar allerede. Jeg var ganske sikker på at det kom til å gå etter US Open. Det skulle hvert fall mye til. Nå er det bare gøy å få det avklart. Jeg håper at jeg kan være en ny gulrot i år også. Det blir en dessert på sesongen, sier Ruud til Discovery.
Selv om han allerede er sikret vil ikke Ruud slappe av. I skrivende stund er han i en kvartfinale i Korea Open, med gode muligheter for videre avansement.
– Det kommer ikke til å være like mye stress som i fjor, heldigvis. Andre ting står også på spill. Jeg vil ende topp tre på rankingen, og har det som et mål. For at det skal gå må jeg bare fortsette å spille bra. ATP-sluttspillet er hvert fall i boks, så det er deilig, avslutter Ruud.
Ruud spiller kvartfinale i Korean Open mot japanske Yoshihito Nishioka 09:00 fredag. Om kampen sier han følgende:
– Den blir vrien. Han er en god venstrehåndsspiller, og har hatt noen bedre resultater den siste tiden. Han spiller alltid bra i Asia, når han er litt nærmere hjemme. Nishioka er alltid på reisefot, sier Ruud.
Les mer om akkurat det i saken nedenfor.
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
02/12/2022 KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59