Natt til fredag, nærmere bestemt klokken 01, møter Casper Ruud stjernen Alexander Zverev i kampen om en semifinaleplass i Mexican Open.
Zverev, rangert som nummer sju i verden, er soleklar favoritt.
National Bank Open
Feilvurdering fra Ruud i Montréal: – Han ble tatt litt på senga
10/08/2022 PÅ 17:07
– Han er blant de to-tre beste i den unge generasjonen som har preget tennisen de siste tre-fire årene, sammen Stefanos Tsitsipas. Han er fra Tyskland, men med aner fra Russland. Han er en hardtservende, fysisk sterk spiller, men er også ballsikker. På sitt beste har han litt av alt. Han er 198 cm høy, har stor rekkevidde og er god både på offensiven og defensiven når hodet er på rett plass, sier Eurosport-kommentator Ola Bentzen.

Serven den største utfordringen

Zverev har ikke vært på sitt beste den siste tiden, og det kan skyldes utenomsportslige problemer.
I høst ble tyskeren anklaget for fysisk og emosjonell mishandling av ekskjæresten Olga Sharypova. Zverev avviste påstandene.
– Han har fått mye medieoppmerksomhet på godt og vondt, med noen usportslige ting. Han har kanskje slitt litt med å være helt til stede i matchene i noen av matchene de siste åra. Det skjer ikke veldig ofte, men det er spennende å se hvordan han er mot Casper. Jeg synes han har sett bra ut hittil i turneringen. Vi får tro at han er på topp og blir en vanskelig motstander, sier Bentzen.
Eurosports kommentator tror Zverevs serve blir Ruuds største utfordring.
– Ellers tenker jeg at han passer Casper OK. Topp sju i verden er jo uansett veldig vanskelig, men han har en måte å spille på der han ofte slår en del baller fra grunnlinjen. Casper liker å finne rytmen og møte spillere som ikke bare slår etter vinnere på første, andre og tredje slag hele tiden. Ser man bort fra serven, tror jeg det kan passe Casper brukbart, men Zverev er favoritten her, utdyper han.
Saken fortsetter under videoen.

Her sikrer han seieren: – Må heve spillet sitt

Råder Ruud til å ta kontrollen

Nettopp det at Zverev trekker nedover bak grunnlinjen og til tider blir litt passiv, er noe Ruud kan utnytte, mener Bentzen.
– Han er med på lange kamper med lange vekslinger, i stedet for å være offensiv. Hvis Casper virkelig bruker forehanden sin og har en god dag med sitt sterkeste våpen, kan han gå inn og dominere fra start. Problemet er at Zverev også er god på defensiven med sin store rekkevidde, sier Bentzen.
– Det krever at Casper ikke bare slår et par gode slag, men må jobbe tøft for å vinne vekslingene. Men på egne servegame bør han iallfall være offensiv og styre litt. Ellers blir det vanskelig om han blir løpende rundt mens Zverev styrer det meste, fortsetter han.

Fikk problemer mot Griekspoor

Ruud åpnet turneringen med en kontrollert seier mot Daniel Elahi Galán, før han slo Tallon Griekspoor på dramatisk vis med sifrene 4-6, 6-3, 7-6.
– Han har møtt to spillere har har vært favoritt mot. Galán er en spiller som han trives mot og har hatt et bra tak på. Så har du en som han er vel så stor favoritt mot, men som passer han litt dårlig, sier Bentzen om Griekspoor, med henvisning til at nederlenderen sto med to av to seire mot Ruud før torsdagens kamp.
– Der får man et godt bilde av hvordan ulike spillestiler kan ha litt mer å si enn rankingen til spillerne. Det var ikke overraskende at det ble jevnt, men det er veldig moro at han da klarer å dra det i land, roser Bentzen.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38