15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr

Publisert 15/07/2019 klokken 16:03 GMT+2

Cori Gauff ble for alvor kjent da hun sendte Venus Williams ut av Wimbledon. I likhet med norske Ulrikke Eikeri klatrer 15-åringen voldsomt på verdensrankingen.

Cori Gauff

Amerikaneren kom seg gjennom kvalifiseringen til den prestisjetunge turneringen og kom helt til fjerde runde. Da ble det stopp mot Simona Halep, som til slutt gikk til topps i London.
Wimbledon-eventyret betyr at Gauff klatrer hele 172 plasser på verdensrankingen. 15-åringen er nå rangert som nummer 141 i verden.
En annen som går et byks er Ulrikke Eikeri. Oslo-jenta sikret seg 85 WTA-poeng som følge av søndagens finaletap i 100.000-dollarturneringen i franske Contrexeville.
Det var ventet at Eikeri skulle klatre fra 294.- til 236.-plass, men 26-åringen er nå rangert som nummer 239 i verden. I april i fjor var hun oppe på 206.-plass.
Ashleigh Barty er fremdeles verdensener. Wimbledon-vinner Halep klatrer tre plasser opp til fjerdeplass.