Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdensmesteren ble slått ut av kyssesyke og korona: – Tror ikke jeg skjønner det helt selv

Joakim Opphus

Oppdatert 19/09/2022 klokken 13:48 GMT+2

Søren Wærenskjold sørget for Norges andre VM-gull to dager i australske Wollongong etter at han vant tempoen i U23-klassen. En stolt far, Svein Wærenskjold, forteller til Discovery at det har vært langt fra en enkel 2022-sesong for den ferske verdensmesteren.

Søren Wærenskjold med far Svein Wærenskjold. (Foto: Privat)

Foto: Other Agency

– Jeg må si som Søren, «man føler seg jo veldig lettet da». Det har jo vært et mål over mange år, og det at det endelig lykkes er noe vi setter veldig pris på, forteller Svein Wærenskjold, far til den ferske U23-verdensmesteren, til Discovery.
Far Wærenskjold var på vei til jobb da Discovery tok kontakt og han innrømmer at det har vært en hektisk morgen. Han var oppe grytidlig for å følge sønnens ferd mot VM-gull og hadde nettopp fått pratet med en lettet Søren over telefon.
– Det er, som han sa, en berg og dalbane og sitte i den lederstolen. I fjor så ble det en fjerdeplass, bare noen få sekunder fra medalje. Så det var en lettelse, sier Svein Wærenskjold til Discovery.
– Jeg vet at han liker veldig godt å disponere løpene slik at han har mest krefter igjen på siste halvdel av løpet. Han ønsker den positive utviklingen på løpene sine. Så når han leder halvveis, da skal de stå tidlig opp de som skal slå han, sier han videre.

Kyssesyke og korona

Svein var Sørens trener fra han var 12 år gammel til han begynte på NTG og fikk enda tettere oppfølging. Det er knapt noen som vet hvor mye arbeid som Søren har lagt ned for å oppnå dette gullet enn nettopp hans far.
Men selv han må innrømme at han ikke helt skjønner hvor mange timer på sykkelsetet som er blitt lagt ned for at denne drømmen skulle bli en realitet.
– Jeg tror egentlig ikke at jeg helt skjønner det selv heller hvor mye jobb som har blitt lagt ned. Men det har krevdes utrolig mye arbeid og en tro på det man driver med over en lang tid. Han har også hatt de rette folkene rundt seg, så vi hart gjort noen gode valg der når det kommer til hvem som skal hjelpe han videre i karrieren. All honnør til de også, sier en stolt far.
2022-sesongen til Søren Wærenskjold startet langt fra optimalt. Først ble han rammet av kyssesyke rundt jul i fjor før korona-sykdommen traff han i februar.
– Han slet med å få noe overskudd etter de sykdommene. Men han er veldig flink til å kjenne sin egen kropp og vite når den ikke stemmer helt. Så da kuttet han bare ut treningnen en periode. Det er en styrke i seg selv. For dersom man ikke tar et slik valg så får man fort svi for det enda mer senere.
– Den evnen tror jeg kan være grunnene til hvorfor han har klart seg så bra som han gjort, avslutter Wærenskjold.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame