Populære sporter
All sport
Vis alt

Quintana trekker seg fra Vuelta a España

Eurosport
AvEurosport

Publisert 18/08/2022 klokken 12:15 GMT+2

Nairo Quintana vil anke avgjørelsen etter at han ble disket fra Tour de France. Han vil ikke stille til start på fredagens startetappe i Vuelta a España.

Nairo Quintana

Foto: Getty Images

Følg La vuelta på discovery+ eller Eurosport.no
Det opplyser Quintana selv i en uttalelse, ifølge VeloNews.
Onsdag kom Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) med en pressemelding , der de opplyste om at Quintana var disket fra rittet etter at de hadde funnet spor av det smertelindrende stoffet tramadol i prøver tatt underveis.
Stoffet er ikke på dopinglisten, men har vært forbudt i konkurransesykling siden 2019 for å beskytte rytternes sikkerhet og helse med tanke på bivirkningene.
Quintana leverte to blodprøver som inneholdt stoffet under årets Tour de France, og forbundet skrev i pressemeldingen onsdag at han dermed mistet sjetteplassen sammenlagt.
Quintana mener selv at han aldri har brukt stoffet.
«Jeg ble overrasket over kunngjøringen fra UCI om en overtredelse for bruk av tramadol. Jeg er fullstendig uvitende om bruken av stoffet, og jeg nekter for noen gang å ha brukt det i karrieren», skrev sykkelstjernen på
.
Siden det er hans første forseelse vil han kunne sykle ritt som vanlig. Likevel har sykkelstjernen valgt å trekke seg fra Vuelta a España for å konsentrere seg om anken til CAS, ifølge VeloNews.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame