Populære sporter
All sport
Vis alt

Norsk stortalent tatt ut til Grand Tour: – Får være en av de store gutta

Lisa Amdam Tetlie

Publisert 17/08/2022 klokken 18:46 GMT+2

Team DSMs uttak til årets Vuelta bar på en gledelig overraskelse for norske sykkelfans. Jonas Iversby Hvideberg skal sykle for storlaget.

Jonas Hvideberg (Venstre)

Foto: NTB

  • Følg Vuelta a España fra 19. august på discovery+
– Jeg tror det blir tøft uansett, men jeg håper å få en god opplevelse gjennom tre uker. Derfor har jeg ikke så mange personlige ambisjoner, men hvis det går bra kan vi nok prøve noe moro, sier Jonas Iversby Hvideberg til Discovery om uttaket.
Det så lenge ut til at Carl Fredrik Hagen skulle bli Norges eneste bidrag til årets Vuelta. Det var før Team DSM mandag offentliggjorde sitt uttak, og Hvideberg var oppført som en av rytterne.
Vueltaen blir 23-åringen fra Rolvsøys første Grand Tour i hans profesjonelle karriere. 99-modellen tok i 2020 gull i U23-EM da han spurtslo danske Anthon Charmig og tsjekkiske Vojtěch Řepa. Tidligere i årets sesong var han innom alle de forskjellige trøyene i Volta a Catalunya.
– Det er veldig gøy å få den muligheten. Jeg håper å få lære mye. I en sånn tour får man virkelig kjenne på kroppen om det går. Jeg får være en del av de store gutta, sier han.

God tro

I mai i år pådro Hvideberg seg et brudd i en ryggvirvel etter å ha veltet under det franske etapperittet 4 Jours de Dunkerque. Han har siden den gang trent seg opp igjen, og er klar til å stille fra start i Vuelta a España.
Sykkelekspert Henrik Evensen har gode forventninger til den norske unggutten.
– Det er på tide. Og så er det veldig gøy. Det er stadig flere norske talenter som får prøve seg på den aller, aller største scenen. Det har gått bra før, og ofte tar de det bra. Hagen gjorde det bra, og Leknessund i år har vært stor. Det er ikke dermed sagt at Hvideberg går dit, men han har hatt et bra år, forteller Evensen.
– Hvilke forhåpninger har du til han?
Han er en offensiv type som kjører for et lag som alltid er best når de er offensive. Jeg tror han bør peke seg ut noen etapper, og ta det rolig på noen andre. Det blir nok for tøft i sammendraget, men han kan ta noen bruddetapper. På en god dag kan han avgjøre til sin fordel, sier han.
Evensen forteller også at et slikt uttak kan ha positive ringvirkninger for karrieren om man klarer å utmerke seg. Å skape et navn for seg selv blir enklere om man viser seg frem i en slik Grand Tour. Både sponsoravtaler og teamtilbud kan bli enklere å få tilgang til om man makter å utmerke seg.
Hvis han skulle vist seg frem og gjort noe ekspepsjonelt, så blir alt lettere, forklarer Evensen.

Bruddfarlig

Team DSMs største kanon vil mange påstå er 22-åringen Thymen Arensman. Han er forventet kunne være med på å kjempe om en god sammenlagtplassering i årets Vuelta.
– I hovedsak ønsker vi å kjøre for en sammenlagtplassering for Thymen Arensman, så får vi se hvordan han tar det. Vi er mange på laget med gode kort, så jeg tror vi blir mye å se i brudd, sier Hvideberg.
Vuelta a España starter 19. august, og hele rittet kan du følge på discovery+ og Eurosport.no.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame