Storrittet blir avgjort på søndagens over tre mil lange tempo. Der stiller Roglic som en av de største favorittene, og kun en real sprekk eller velt kan nekte sloveneren nok en Vuelta-tittel.
Lørdag ble Roglic bare slått av Champoussin med seks sekunder. Etappevinneren tråkket inn til sin første proffseier i karrieren. AG2R-rytteren var en del av et stort brudd tidlig på etappen, men det ble senere tatt igjen. Likevel var han først over målstreken.
Vuelta a España
Se høydepunktene fra siste etappe i Vueltaen
05/09/2021 KLOKKEN 20:36

Sviktet totalt

Miguel Ángel López startet dagen som tredje bestemann i sammendraget, men så pallsjansene glippe gjennom den 202,5 kilometer lange etappen. Colombianeren greide ikke å holde tritt da Roglic med flere rykket med rundt fem mil igjen.
Ifølge spanske medier gikk en illsint López av sykkelen og satte seg i en av Movistars lagbiler. Det skal han ha gjort da han innså at håpet om en topplassering var ute. Formsvikten skjedde noen dager etter at 27-åringen vant kongeetappen i årets Vuelta.
Odd Christian Eiking var i mål på 22.-plass. Askøyværingen trillet inn 7.31 minutter bak vinnertiden og klatret opp ett hakk i sammendraget. Der er han nummer elleve.
Se høydepunktene fra etappen:

Høydepunkter, 20. etappe: Sjokkerte og tok sin første proffseier

Ingen hjemmesuksess

Lørdagens brudd hadde på det meste et forsprang på over tolv minutter. Ryan Gibbons støtet 40 kilometer fra mål og kjørte lenge alene i tet, men sørafrikaneren sto ikke distansen ut. Siste halvdel av etappen bød på fem kategoriserte stigninger.
Roglic har en luke på 2.38 minutter ned til den spanske toeren Enric Mas før avslutningsetappen. Jack Haig inntok den siste pallplassen etter kriseløpet til López.
Siden 1996 har minst én Vuelta-etappe blitt vunnet av en spanjol hvert år, men den rekken blir brutt. Ingen av vertslandets ryttere skal være sterke nok til å vinne søndagens tempo.
Slik ser det ut før den avsluttende tempoetappen:
1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
2. Enric Mas (Movistar Team), +2'38''
3. Jack Haig (Bahrain Victorious), +4'48''
4. Adam Yates (Ineos Grenadiers), +5'48''
5. Gino Mäder (Bahrain Victorious), +8'14''
Discovery/©NTB
Vuelta a España
Sammenlagtvinner Roglic avsluttet med temposeier – Eiking rett under topp 10
05/09/2021 KLOKKEN 18:56
Vuelta a España
Sykler inn til sin tredje strake Vuelta-seier: – Noe av det råeste vi har
05/09/2021 KLOKKEN 18:51