Populære sporter
All sport
Vis alt

Rykk ga colombiansk seier på brutal kongeetappe i Vueltaen

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 02/09/2021 klokken 19:22 GMT+2

Miguel Ángel López støtet i en stupbratt avslutning og vant torsdagens monsteretappe i Vuelta a España. Litt over fem minutter bak fulgte Odd Christian Eiking.

Se López sikre etappeseieren

Med 2,6 kilometer igjen rykket Lopez og tråkket inn til seier. Colombianeren slo sammenlagtleder Primoz Roglic med 14 sekunder.
Avslutningen på torsdagens etappe var brutal. Der måtte rytterne tyne seg gjennom snaut 15 kilometer i tåkehavet opp til toppen av Altu d'El Gamoniteiru. Det siste strekket hadde en stigning på hele 17 prosent.
Eiking klamret seg til hovedfeltet gjennom store deler av dagen, men på tampen greide ikke askøyværingen å holde tritt. Likevel unngikk han et voldsomt tidstap. 26-åringen avsluttet sterkt i høyden og trillet inn til 21.-plass og 5.24 minutter bak teten.
Det gjorde at han kun falt én plass i sammendraget. Eiking er nummer tolv og har 13.15 opp til Roglic. Onsdag mistet nordmannen den røde trøya etter en uke som Vuelta-leder.

Alene i over seks mil

Michael Storer var lenge nære å gjøre en spektakulær soloprestasjon. 70 kilometer før mål sa han takk og farvel til sine bruddkamerater.
Da det gjensto ti kilometer, så det fremdeles ut som at australieren skulle klare å innkassere sin tredje etappeseier i årets Vuelta. Han fikk det etter hvert tøft i den siste monsterbakken og ble hentet inn snaut sju kilometer fra mål.

Drama

De siste kilometerne av den tøffe etappen var preget av angrep og dramatikk. Egan Bernal forsøkte flere ganger å komme løs, men colombianeren klarte aldri å riste av seg suverene Roglic.
Sloveneren leder rittet 2.30 minutter foran det spanske hjemmehåpet Enric Mas. Tre etapper gjenstår, og mye tyder på at Roglic vil ta sin tredje strake Vuelta-tittel.
– Det er deilig at vi nå er ferdig med fjellene. Vi kjenner alle på de siste to etappene. Det er fortsatt noen harde etapper igjen, men forhåpentlig kan vi gjøre vårt beste og holde hele veien inn, sa Roglic.
Det hele skal avgjøres på søndagens tempo.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame