Populære sporter
All sport
Vis alt

Eiking tangerte Thor Hushovd: – Han ser ut som en milliard

Eurosport
AvEurosport

Publisert 26/08/2021 klokken 17:33 GMT+2

Odd Christian Eiking sykler videre i rødt i minst en dag til. Askøyværingen beholdt rollen som sammenlagtleder etter den 12. etappen i Vuelta a España.

Odd Christian Eiking

Foto: Getty Images

Magnus Cort tråkket inn til dansk spurtseier på torsdagens kuperte etappe. Det gjorde han i stekende 36 grader etter 175 kilometer på sykkelsetet.
Eiking satt kontrollert i hovedfeltet og var aldri i fare for å miste ledertrøya. Intermarché-rytteren havnet på 20.-plass, og ikler seg dermed rødt for tredje gang på rad foran fredagens etappe.
– Han ser ut som en milliard, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen underveis i rittet.
Han leder fortsatt med 58 sekunder på franske Guillaume Martin (Cofidis). Det skiller 1.56 minutter ned til storfavoritt og regjerende mester Primoz Roglic fra Slovenia.
26 år gamle Eiking overrasket stort da han tirsdag ble ny Vuelta-leder. Det er bare Thor Hushovd som tidligere har toppet sammenlagtlistene i det spanske Grand Tour-rittet. Han syklet i rød trøye på tre etapper i 2006.
Rytterne startet torsdagen i Jaen i det sørlige Spania. De måtte gjennom to kategoriserte stigninger før det siste strekket inn til mål i Córdoba. Avslutningen besto av en utforkjøring og flate landeveier.
På oppløpet var Cort sterkest i spurtduellen med italieneren Andrea Bagioli. Den danske EF-syklisten jublet for sin andre seier i årets ritt og hans sjette Grand Tour-triumf totalt.
Det er gode forutsetninger for at Eiking også leder Vuelta a España etter fredagens kjøring. Da skal feltet sykle en flat etappe på 203,7 kilometer fra Belmez til Villanueva de la Serena.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame