Magnus Cort tråkket inn til dansk spurtseier på torsdagens kuperte etappe. Det gjorde han i stekende 36 grader etter 175 kilometer på sykkelsetet.
Eiking satt kontrollert i hovedfeltet og var aldri i fare for å miste ledertrøya. Intermarché-rytteren havnet på 20.-plass, og ikler seg dermed rødt for tredje gang på rad foran fredagens etappe.
Vuelta a España
Se høydepunktene fra siste etappe i Vueltaen
05/09/2021 KLOKKEN 20:36
– Han ser ut som en milliard, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen underveis i rittet.
Han leder fortsatt med 58 sekunder på franske Guillaume Martin (Cofidis). Det skiller 1.56 minutter ned til storfavoritt og regjerende mester Primoz Roglic fra Slovenia.
26 år gamle Eiking overrasket stort da han tirsdag ble ny Vuelta-leder. Det er bare Thor Hushovd som tidligere har toppet sammenlagtlistene i det spanske Grand Tour-rittet. Han syklet i rød trøye på tre etapper i 2006.
Rytterne startet torsdagen i Jaen i det sørlige Spania. De måtte gjennom to kategoriserte stigninger før det siste strekket inn til mål i Córdoba. Avslutningen besto av en utforkjøring og flate landeveier.
På oppløpet var Cort sterkest i spurtduellen med italieneren Andrea Bagioli. Den danske EF-syklisten jublet for sin andre seier i årets ritt og hans sjette Grand Tour-triumf totalt.
Det er gode forutsetninger for at Eiking også leder Vuelta a España etter fredagens kjøring. Da skal feltet sykle en flat etappe på 203,7 kilometer fra Belmez til Villanueva de la Serena.
(©NTB)
Vuelta a España
Sammenlagtvinner Roglic avsluttet med temposeier – Eiking rett under topp 10
05/09/2021 KLOKKEN 18:56
Vuelta a España
Sykler inn til sin tredje strake Vuelta-seier: – Noe av det råeste vi har
05/09/2021 KLOKKEN 18:51