Populære sporter
All sport
Vis alt

Eiking forsvarte den røde trøya: – Han har nådd et nytt nivå

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 25/08/2021 klokken 18:23 GMT+2

Odd Christian Eiking holdt kanonene bak seg i sammendraget og forsvarte den røde trøya i Vueltaen onsdag.

Odd Christian Eiking i rød trøye under 11. etappe av Vueltaen.

Foto: Getty Images

Tirsdag klarte Odd Christian Eiking det ingen nordmann hadde klart år. 26-ringen kjørte først inn til en femteplass, før han måtte vente i godt over ni minutter før han fikk den gledelige beskjeden om at han hadde kapret den røde trøya.
Dermed kopierte han Thor Hushovds bragd fra 2006.
Discovery-kommentator Theis Magelssen trodde ikke det han fikk se.
– Det er en gledens dag for norsk sykkelsport. For første gang på 15 år har vi en nordmann som leder sammenlagt i Vueltaen. Det er nesten så jeg tror jeg ser syner, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen i kommentatorbua.

Rødt løp

Onsdag ettermiddag startet et nytt eventyr for Odd Christian Eiking i Vuelta a España.
Kledd i rødt skulle nordmannen forsvare sammenlagtledelsen i den 133 kilometer lange etappen fra Antequera til Valdepeñas de Jaén, noen mil nord for Granada.
Første kaptitel i dette norske sykkeleventyret ble en heseblesende affære for vår mann i Spania, fo med flere av de største kanonene jagende bak, ble det en tøff innledning for vår mann. Avstanden var tidvis oppe på flere minutter, men ble spist opp parallelt med de kjørte kilometerne inn mot Valdepeñas de Jaén.
Nordmannen tapte noen få sekunder til favoritten Roglič, som knuste alle opp bakkene i den sørspanske byen og sikret etappeseier. Før etappen lå Eiking 02'17 foran sloveneren, og med en solid 10. plass for vår mann, blir det en ny dag i rødt for Odd Christian Eiking torsdag
– Han har nådd et nytt nivå, utbrøt kommentator Thies Magelssen etter etappen.

– Veldig gøy

Dermed går Eiking inn i den tolvte etappen med en sammenlagtledelse på 58 sekunder ned til franske Guillaume Martin (Cofidis) og 1'56 ned til kanonen – og onsdagens vinner – Primož Roglič.
– Dette var en veldig fin dag for min del. Det var litt tøffere enn jeg hadde forvetet, men det var veldig gøy å kjøre med den røde trøya, sa Eiking til arrangøren etter etappen.
– Hvor mange dager kan du beholde trøya på?
– Jeg tar det dag for dag, lo han med munnbindet godt over nese og munn.
Se innspurten her:
picture

Øynet dansk seier – så skrudde kanonen på turboen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame