Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny kjempeprestasjon – leder fortsatt Vueltaen

Eurosport
AvEurosport

Publisert 29/08/2021 klokken 17:04 GMT+2

Odd Christian Eiking (26) fortsetter å imponere i Vuelta a España. Han holdt unna på nok en fjelletappe og forlenget sin norske rekord som sammenlagtleder.

Odd Christian Eiking i rød ledertrøye.

Foto: Getty Images

Ekspertene trodde Eiking kom til å slite med å beholde den røde ledertrøya i fjellene, men askøyværingen har til gagns motbevist spådommene.
Søndag viste han igjen krefter og hang med over de verste stigningene og beholdt sammenlagtledelsen. Han tråkket inn til en sterk 6.-plass.
Før etappen ledet Eiking med 54 sekunder på franske Guillaume Martin. Rytterne skulle, i likhet med lørdag, opp to førstekategoristigninger, som er de nest tøffeste man bryner seg på i sykkelsporten.
Eiking er den nordmannen som har ledet Vueltaen lengst med sine fem etapper i rød trøye. Thor Hushovd var i tet over tre etapper i 2006.
Mandag er det hviledag i storrittet, og dermed vil Eiking runde én uke i ledelsen (seks etapper) når han tirsdag stiller til start. Den 16. etappen i Vueltaen er flat, så hvis nordmannen holder seg unna velt, så vil han ha gode muligheter til å holde på trøyen frem til de møter fjell igjen på den 17. etappen. Det er to fjelletapper igjen i årets Vuelta Espana.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame