Lørdag ruller Vuelta a Espana igang. Tirsdag bekrefter UAE Team Emirates at den norske duoen Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen skal sykle rittet.
De to får en sentral rolle som hjelperytter for sammenlagtfavoritten Fabio Aru på de flate etappene. I tillegg har laget tatt ut tre Vuelta-debutanter i spurteren Simone Consonni og de to klatrerne Simone Petilli og Edward Ravasi.
Vuelta a España
Viviani sterkest i spurten i Vuelta-avslutningen
16/09/2018 KLOKKEN 19:26
– Vi har en sjanse for å få til et fenomenalt resultat med gode og erfarne ryttere. Samtidig som vi skal hjelpe noen til å ta et nytt steg videre i karrieren. Aru vil være den vi går for i sammendraget, mens Daniel Martin er en vi kan stole på etter en strålende Tour de France og som kan ta vinne etapper. Consonni vil få muligheten til å vise seg på sprinter, mens Petili og Ravasi vil ha ansvaret sammen med Martin og Conti i fjellene.
– Jeg synes også bidraget med den norske duoen Stake Laengen og Bystrøm gir oss et robust lag. Bystrøm vant U23 VM i 2014 i Spania, sier sportsdirektør Joxean Matxin til lagets hjemmeside.
Aru mener det er helt åpent på hvem som til slutt kan stikke av med sammenlagtseieren.
– Jeg tror Lopez, Yates-brødrene, Uran og kapteinene på Movistar er utfordrerer. Du skal heller ikke glemme Vincenzo Nibali, sier Aru.
Tar Daniel Martin en etappeseier i Vuelta a Espana som han gjorde i Tour de France?

Her stikker Martin av med seieren

Vuelta a España
Se høydepunktene fra den 20. etappen
15/09/2018 KLOKKEN 16:18
Vuelta a España
Bystrøm etappetoer i Vuelta a España
13/09/2018 KLOKKEN 15:33