• Se lagtempoen i Vuelta a España klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Briten har vært nær å klare den enormt vanskelige dobbelttriumfen, men i Vueltaen har han måttet nøye seg med tre annenplasser. Den rekken vil han nå ha en slutt på.
Froome er naturligvis en av favorittene til å vinne årets siste Grand Tour-ritt på den spanske landeveien, men han har ikke historien på sin side. Ingen har klart å vinne Vuelta a España og Tour de France i samme år siden franske Bernard Hinault greide det i 1978.
Vuelta a España
Viviani sterkest i spurten i Vuelta-avslutningen
16/09/2018 KLOKKEN 19:26
Det skal sies at Vueltaen den gang ble kjørt i april. Det betyr at Froome kan bli tidenes første som vinner i Spania sammenlagt på høsten som regjerende TdF-mester.

Tøft

En av Froomes tidligere sjefer, Dan Frost, tror Froome skal få det tøft med å stå øverst på seierspallen i Madrid 10. september.
– Det blir veldig vanskelig for ham å komme seg opp igjen mentalt. Spørsmålet er hvordan han har kommet ut av Touren fysisk i forhold til restitusjon. Forberedelsene hans til Tour de France er 120 prosent sikre når det gjelder høydetrening og de pausene han må ha på forhånd.
– Jeg tror ikke han er like mye optimalisert før Vueltaen, som er hans andreprioritet, sier Frost.
Dansken var sportsdirektør i Sky i 2014. I dag er han blant annet sykkelekspert for Eurosport.
I Vueltaen får Froome selskap av flere ryttere som presset ham i Tour de France. Blant dem er sammenlagttreer Romain Bardet (Ag2r), Fabio Aru (Astana), Simon Yates (Orica) og Alberto Contador (Trek). Sistnevnte legger opp etter treukersrittet på hjemmebane.
  • Se lagtempoen i Vuelta a España klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

Uthvilt Nibali

Frost poengterer at samtlige av disse vil ha den samme utfordringen som Froome. Derfor blir kanskje italienske Vincenzo Nibali den største trusselen. Bahrain-Merida-rytteren sto over årets Tour de France.
– Det kan bli Nibali. Han har kanskje tilrettelagt det litt annerledes. Han kjørte Giro d'Italia og har hatt en pause. Tempoen blir viktig. Hvis Froome kjører den som i Touren, har han en fordel. Ingen kan helt matche ham på tempoetapper, vurderer Frost.
Vuelta a España starter lørdag med en lagtempo på 13,7 kilometer i Nimes i Frankrike. Rittet går over 21 etapper og har målgang i Madrid 10. september.
(©NTB)
Vuelta a España
Se høydepunktene fra den 20. etappen
15/09/2018 KLOKKEN 16:18
Vuelta a España
Bystrøm etappetoer i Vuelta a España
13/09/2018 KLOKKEN 15:33