Dennis er én av verdens beste temposyklister og levde opp til den merkelappen på den 32 kilometer lange etappen fra Santillana del Mar til Torrelavega.
I mål var BMC-profilen 50 formidable sekunder foran lagkameraten Joey Rosskopf og spanske Jonathan Castroviejo.
Strade Bianche
Pogacar seiret i Strade Bianche etter massevelt– se høydepunktene
05/03/2022 KLOKKEN 16:07
Dennis var på forhånd kjempefavoritt og innfridde så det suste.
– Jeg prøvde å sykle kontrollert i starten og på slutten, mens jeg ga gass i midtdelen. Det fungerte helt perfekt, sa australieren i seiersintervjuet.
– Dagens store prestasjon var samtidig annenplassen til Joey Rosskopf. Han er en fantastisk lagkamerat og en fin mann å ha med i lagbussen, la han til.
Steven Kruijswijk fulgte på fjerdeplass og ble den store vinneren av sammenlagtkandidatene. Nederlenderen kjørte seg opp til tredjeplass i sammendraget etter tirsdagens tempo. Han ble slått av Dennis med 51 sekunder og tok mye tid på alle sine rivaler i kampen om ledertrøya.
LottoNL-Jumbo-syklisten var ett minutt og 29 sekunder bak ledende Simon Yates foran tirsdagens etappe, men er nå kun 52 sekunder bak mannen i den røde ledertrøya.
Nevnte Yates gjorde samtidig også en sterk tempoetappe og økte forspranget til sammenlagttoer Alejandro Valverde med sju sekunder. 33 sekunder skiller nå de to i kampen om Vuelta-seieren.
Valverde-lagkamerat Nairo Quintana følger på fjerdeplass i sammendraget, ett minutt og 15 sekunder bak teten.
Vegard Stake Laengen ble beste nordmann på tempoetappen med 82.-plass. Han var slått med snaut fem minutter av Dennis. 15 plasser bak seg på resultatlista hadde han UAE-lagkompis Sven Erik Bystrøm.
(©NTB)
Tour de Slovaquie
Tour de Slovaquie : Stage 3 : Finish Hallvorsen
18/09/2021 KLOKKEN 15:32
Vuelta a España
Se høydepunktene fra siste etappe i Vueltaen
05/09/2021 KLOKKEN 20:36