Alle ventet at de to utbryterne ville bli innhentet av det jagende feltet og at spurtkanonene skulle gjøre opp om seieren på den 186,1 kilometer lange etappen fra Ejea de los Caballeros til Lleida, men slik gikk det ikke.
Bystrøm tok harde føringer da tetduoen så vidt holdt forfølgerne bak seg og spurtet om etappeseier. Den norske UAE-rytteren greide ikke å stå imot da belgiske Wallays fra Lotto Soudal kom på de siste meterne, men han tok en knallsterk 2.-plass.
Vuelta a España
Viviani sterkest i spurten i Vuelta-avslutningen
16/09/2018 KLOKKEN 19:26
Bare en sykkellengde bak Bystrøm kom superspurteren Peter Sagan, som vant spurten i hovedfeltet og ble nummer tre. Det var så lite som skilte at forfølgerne fikk notert samme tid som tetduoen.
– Jeg kjenner Bystrøm, og han er en bedre spurter enn meg. Det var litt oppoverbakke mot slutten, og jeg fikk god sekundering. Jeg hørte hvor stort forspranget var, og jeg besluttet å ligge på bakhjulet hans. Jeg ventet, ventet, ventet, og så slo jeg til 200 meter før slutt, sa Wallays ifølge cyclingnews.com.
– Jeg hadde sett meg ut denne etappen. Jeg jobbet hardt for å komme på Tour de France-laget, men jeg ble ikke uttatt. Jeg har jobbet hardt i Vueltaen for en etappeseier, og nå fikk jeg den.
Wallays, Bystrøm og Jetse Bol gikk i brudd allerede etter tre kilometer av etappen, og mot alle odds holdt de to førstnevnte unna helt til mål selv om forspranget til feltet aldri var større enn 2.40 minutter.
Det ble ingen betydelige endringer blant de beste i sammendraget på torsdagens etappe. Briten Simon Yates fra Mitchelton beholder den røde ledertrøya og er 25 sekunder foran Alejandro Valverde. Bare tre etapper gjenstår før sammenlagtvinneren kåres i Madrid.
(©NTB)
Sett denne?

Vinnerens rørende intervju: – Jeg ville vinne for han og det gjorde jeg

Vuelta a España
Se høydepunktene fra den 20. etappen
15/09/2018 KLOKKEN 16:18
Vuelta a España
Vinnerens rørende intervju: – Jeg ville vinne for han og det gjorde jeg
12/09/2018 KLOKKEN 16:28