Scanpix

Utmattet Froome fikk trøbbel

Utmattet Froome fikk trøbbel
Av Eurosport

06/09/2017 18:02Oppdatert 06/09/2017 19:29

Sammenlagtleder Chris Froome var i store vanskeligheter i avslutningen og tapte mye tid til rivalene på onsdagens etappe i Vuelta a España.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Til topps på etappen gikk Movistar-rytter Stefan Denifl. Østerrikeren var med i det tidlige bruddet på onsdagens svært krevende etappe fra Villadiego til Los Machucos og holdt unna for alle de jaktende konkurrentene opp den siste fjellsiden.

30 år gamle Denifl, som er lagkamerat med Lars Petter Nordhaug i Aqua Blue Sport, tok karrierens største triumf bare en uke etter at det irske laget fikk totalskadd sin lagbuss i en brann som viste seg å være påsatt.

– Jeg har ventet hele Vueltaen på denne dagen. Jeg har samlet krefter, og det føles helt utrolig å lykkes. Stigningen passet meg helt perfekt. Dette er den beste dagen i mitt sykkelliv, sa østerrikeren i seiersintervjuet.

Froome i trøbbel

Opp den siste bratte stigningen onsdag handlet likevel alt om sammenlagtkampen mellom Chris Froome og hans rivaler. Sky-stjernen viste få eller ingen svakhetstegn på veien mot seieren i årets Tour de France, men onsdag var briten i alvorlig trøbbel.

Vincenzo Nibali, Wilco Kelderman, colombianske Miguel Angel Lopez og Alberto Contador var alle på offensiven, og på de siste kilometerne måtte en tydelig utmattet Froome slippe dem alle. I mål var i tillegg avstanden blitt betydelig.

Italienske Nibali kjørte seg innpå med 40 sekunder i sammendraget og er nå kun ett minutt og 16 sekunder bak Froome. Nederlandske Wilco Kelderman nærmer seg også Froome. Han er nå tredjemann i Vueltaen - to minutter og 13 sekunder bak den suverene briten.

– Vi visste at det ville bli en tøff avslutning, og det ble det virkelig. Det er aldri gøy å tape tid, men jeg er fortsatt i god posisjon, sa Froome etter endt dag.

Contador i kjempeform

Den spanske veteranen Alberto Contador klatret til femteplass sammenlagt på tirsdagens tempoetappe, og onsdag fortsatte fremgangen for mannen som avslutter karrieren med årets Vuelta.

Contador var andremann over målstreken på Los Machucos og slo Froome med ett minutt og 18 sekunder. Nå øyner veteranen en pallplass i karriereavslutningen. Opp til Kelderman på tredjeplass skiller det bare et drøyt minutt.

Colombianske Miguel Ángel López ble tredjemann på onsdagens etappe. Dermed slo han tilbake etter tirsdagens svake tempo.

(©NTB)

0
0