Ingen kunne gjøre noe med Julian Alaphilippe på den tøffe 8.-etappen av Vuelta a España. Franskmannen vant foran slovenske Jan Polanc.
– Jeg har ikke ord. Etter en lang etappe var det deilig å vinne. Og ennå er vi (laget) ikke ferdige, sa Alaphilippe etter målgang.
Quick-Step-rytteren Alaphilippe viste seg sterkest på den 199,5 kilometer lange 8.-etappen. 25-åringen lekte med Polanc og polske Rafal Majka i spurten.
Vuelta a España
Froome i astmatrøbbel – risikerer å miste Vuelta-seieren
13/12/2017 KLOKKEN 08:03
Belgieren Serge Pauwels og portugiseren Nelson Oliveira trillet inn på henholdsvis fjerde- og femteplass på etappen.
Chris Froome hadde også en god dag på sykkelsetet. Sammenlagtlederen støtet på rivalene 3,6 kilometer før mål, og briten distanserte nesten samtlige av dem på vei oppover mot mål. Kun spanske Alberto Contador maktet å følge. Froome var i mål som 14.-mann, mens Contador endte på plassen foran Sky-kapteinen. Froome økte med 17 sekunder til Johan Esteban Chaves, colombianeren som er annenmann sammenlagt så langt. Rivaler som Vincenzo Nibali og Tejay van Garderen tapte også dyrebare sekunder.
Som ventet klarte ikke de norske rytterne som deltar å kjempe helt i teten. FDJ-duoen Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard er begge med i etapperittet. Sven Erik Bystrøm måtte bryte rittet fredag. Han pådro seg brudd i skulderen på den sjuende etappen.
(©NTB)
Vuelta a España
Froome feiret historisk sammenlagtseier
10/09/2017 KLOKKEN 18:49
Vuelta a España
Froome én paradeetappe unna historisk triumf
09/09/2017 KLOKKEN 16:17