Scanpix

Til topps på tøff etappe: – Jeg har ikke ord

Til topps på tøff etappe: – Jeg har ikke ord
Av Eurosport

26/08/2017 17:27Oppdatert 26/08/2017 17:31

Julian Alaphilippe klatret til topps på lørdagens knalltøffe etappe.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Ingen kunne gjøre noe med Julian Alaphilippe på den tøffe 8.-etappen av Vuelta a España. Franskmannen vant foran slovenske Jan Polanc.

– Jeg har ikke ord. Etter en lang etappe var det deilig å vinne. Og ennå er vi (laget) ikke ferdige, sa Alaphilippe etter målgang.

Quick-Step-rytteren Alaphilippe viste seg sterkest på den 199,5 kilometer lange 8.-etappen. 25-åringen lekte med Polanc og polske Rafal Majka i spurten.

Belgieren Serge Pauwels og portugiseren Nelson Oliveira trillet inn på henholdsvis fjerde- og femteplass på etappen.

Chris Froome hadde også en god dag på sykkelsetet. Sammenlagtlederen støtet på rivalene 3,6 kilometer før mål, og briten distanserte nesten samtlige av dem på vei oppover mot mål. Kun spanske Alberto Contador maktet å følge. Froome var i mål som 14.-mann, mens Contador endte på plassen foran Sky-kapteinen. Froome økte med 17 sekunder til Johan Esteban Chaves, colombianeren som er annenmann sammenlagt så langt. Rivaler som Vincenzo Nibali og Tejay van Garderen tapte også dyrebare sekunder.

Som ventet klarte ikke de norske rytterne som deltar å kjempe helt i teten. FDJ-duoen Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard er begge med i etapperittet. Sven Erik Bystrøm måtte bryte rittet fredag. Han pådro seg brudd i skulderen på den sjuende etappen.

(©NTB)

0
0