Scanpix

Froome med maktdemonstrasjon i Vueltaen

Froome med maktdemonstrasjon i Vueltaen
Av Eurosport

27/08/2017 17:47Oppdatert 27/08/2017 18:18

Sammenlagtleder Chris Froome slo knockout på konkurrentene på den 9.-etappen av etapperittet Vuelta a España søndag og nærmer seg en historisk dobbelttriumf.

Et tomannsbrudd ble hentet inn før den siste stigningen på søndagens 9.-etappe, og feltet gikk løs på klatringen til Cumbre del Sol sammen.

Etter at flere angrep ble hentet inn gikk sammenlagtleder Froome med noen hundre meter igjen. Årets Tour de France-vinner fikk raskt en luke, og selv om Esteban Chaves og Michael Woods tok innpå på de siste meterne hadde Froome full kontroll. Briten sikret seg etappeseieren og de ti bonussekundene som fulgte med.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video - Se Froomes maktdemonstrasjon i søndagens etappe

01:58

Froome er naturligvis en av favorittene til å vinne årets siste Grand Tour-ritt på den spanske landeveien, men han har ikke historien på sin side. Ingen har klart å vinne Vuelta a España og Tour de France i samme år siden franske Bernard Hinault greide det i 1978.

Etter søndagens etappe har Froome 36 sekunder ned til den nærmeste konkurrenten Chaves og 1.03 minutter til Nicolas Roche i sammendraget.

FDJ-duoen Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard er begge med i etapperittet,men klarte ikke blande seg inn i teten. Sven Erik Bystrøm måtte bryte rittet fredag. Katjusja-rytteren pådro seg et brudd i skulderen på den sjuende etappen.

(©NTB)

0
0