Bare et uhell kunne frata Chris Froome karrierens første Vuelta a Espana-triumf, men briten holdt seg på sykkelen og skålte i champagne med sine lagkamerater på starten av søndagens paradeetappe.
Matteo Trentin gjorde et ærlig forsøk på å skaffe seg poengtrøya fra overlegne Froome på den siste etappen, men til tross for at han både tok bonussekunder underveis og vant spurten, tok Froome også den trøya i Madrid med to fattige poeng.
Trentin tok sin fjerde etappeseier i rittet da han spurtslo Lorrenzo Manzin og danske Søren Kragh Andersen.
Vuelta a España
Froome i astmatrøbbel – risikerer å miste Vuelta-seieren
13/12/2017 PÅ 08:03

Hoelgaard topp ti

Norges eneste gjenværende rytter i rittet etter at Odd Christian Eiking ble kastet ut av eget lag før avslutningsetappen, Daniel Hoelgaard, spurtet inn til en tiendeplass i Madrid.
Vueltaens store vinner ble Chris Froome. Ingen har klart å vinne Tour de France og Vuelta a España i samme sesong siden 1978.

Historisk

Briten har vært nær å klare den enormt vanskelige dobbelttriumfen flere ganger tidligere, men i Vueltaen har han måttet nøye seg med tre annenplasser.
Den rekken har han nå fått en slutt på.
Franske Bernard Hinault var den siste som greide kunststykket i 1978.
Det skal sies at Vueltaen den gang ble kjørt i april. Det betyr at Froome ble tidenes første syklist som vinner i Spania på høsten som regjerende TdF-mester.
(©NTB)
Vuelta a España
Froome én paradeetappe unna historisk triumf
09/09/2017 PÅ 16:17
Vuelta a España
Contador til topps i nest siste etappe
09/09/2017 PÅ 16:11