Sky-kapteinen plasserte seg i gruppe to på de siste stupbratte kilometerne opp til Alto De L' Angliru lørdag, og hadde stålkontroll på konkurrentene.
Foran Froome gjorde Alberto Contador et heroisk forsøk på å få en etappeseier i sitt siste sykkelritt før han legger opp. Den rutinerte spanjolen ga alt opp den siste bakken med 23 prosent stigning på det meste, og klarte å holde unna for Froome og hans hjelperytter Wout Poels.
Trek-rytteren avsluttet dermed karrieren på best mulig vis med etappeseier på hjemmebane. Froome ble nummer tre på etappen, mens Poels tok annenplassen etter en maktdemonstrasjon av Sky.
Vuelta a España
Froome i astmatrøbbel – risikerer å miste Vuelta-seieren
13/12/2017 KLOKKEN 08:03

Froome blir historisk

Chris Froome hadde ett minutt og 37 sekunders forsprang til annenmann i sammendraget, Vincenzo Nibali, før lørdagens etappe. Italieneren stivnet fullstendig på slutten. Dermed sikret Froome sin første Vuelta-triumf i karrieren på overlegent vis.
Ingen har klart å vinne Tour de France og Vuelta a España i samme sesong siden 1978. Chris Froome er med andre ord kun en parademarsj unna å skrive sykkelhistorie.

Avsluttes i Madrid

Briten har vært nær å klare den enormt vanskelige dobbelttriumfen flere ganger tidligere, men i Vueltaen har han måttet nøye seg med tre annenplasser.
Den rekken vil han nå få en slutt på.
Franske Bernard Hinault var den siste som greide kunststykket i 1978.
Det skal sies at Vueltaen den gang ble kjørt i april. Det betyr at Froome vil bli tidenes første syklist som vinner i Spania på høsten som regjerende TdF-mester.
Forutsetningen er at han holder seg på sykkelen på den flate avslutningsetappen til den spanske hovedstaden Madrid søndag.
Vuelta a España
Froome feiret historisk sammenlagtseier
10/09/2017 KLOKKEN 18:49
Vuelta a España
Contador til topps i nest siste etappe
09/09/2017 KLOKKEN 16:11