Eurosport

Froome én paradeetappe unna historisk triumf

Froome én paradeetappe unna historisk triumf
Av Eurosport

09/09/2017 18:12Oppdatert 09/09/2017 18:17

Bare et uhell kan frata Chris Froome karrierens første Vuelta a Espana-triumf etter at briten holdt unna for konkurrentene på den 20.-etappen av rittet lørdag.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Sky-kapteinen plasserte seg i gruppe to på de siste stupbratte kilometerne opp til Alto De L' Angliru lørdag, og hadde stålkontroll på konkurrentene.

Foran Froome gjorde Alberto Contador et heroisk forsøk på å få en etappeseier i sitt siste sykkelritt før han legger opp. Den rutinerte spanjolen ga alt opp den siste bakken med 23 prosent stigning på det meste, og klarte å holde unna for Froome og hans hjelperytter Wout Poels.

Trek-rytteren avsluttet dermed karrieren på best mulig vis med etappeseier på hjemmebane. Froome ble nummer tre på etappen, mens Poels tok annenplassen etter en maktdemonstrasjon av Sky.

Froome blir historisk

Chris Froome hadde ett minutt og 37 sekunders forsprang til annenmann i sammendraget, Vincenzo Nibali, før lørdagens etappe. Italieneren stivnet fullstendig på slutten. Dermed sikret Froome sin første Vuelta-triumf i karrieren på overlegent vis.

Ingen har klart å vinne Tour de France og Vuelta a España i samme sesong siden 1978. Chris Froome er med andre ord kun en parademarsj unna å skrive sykkelhistorie.

Avsluttes i Madrid

Briten har vært nær å klare den enormt vanskelige dobbelttriumfen flere ganger tidligere, men i Vueltaen har han måttet nøye seg med tre annenplasser.

Den rekken vil han nå få en slutt på.

Franske Bernard Hinault var den siste som greide kunststykket i 1978.

Det skal sies at Vueltaen den gang ble kjørt i april. Det betyr at Froome vil bli tidenes første syklist som vinner i Spania på høsten som regjerende TdF-mester.

Forutsetningen er at han holder seg på sykkelen på den flate avslutningsetappen til den spanske hovedstaden Madrid søndag.

0
0