Tobias Foss på sjetteplass sammenlagt i Volta Algarve

Joakim Opphus

Oppdatert 20/02/2022 klokken 19:29 GMT+1

Tobias Foss kjørte inn til en sjetteplass sammenlagt i etapperittet Volta Algarve. Sven Erik Bystrøm havnet også topp ti i rittet til slutt.

Se avslutningen av siste etappe av Volta Algarve

24-åringen fra Vingrom hang lenge med på den siste etappen av rittet, men måtte slippe en gruppe på fem ryttere drøye halvannen kilometer før toppen. Nordmannen tapte 22 sekunder til mål.
Tidstapet hadde derimot ingenting å si for Foss som beholdt sjetteplassen som han inneholdt før søndagens avsluttende etappe.
Colombianske Sergio Higuita vant etappen etter å ha slått landsmann Daniel Martínez i spurten.
Belgiske Remco Evenepoel vant rittet sammenlagt. Han vant med 1:17 på amerikanske Brandon McNulty. Martínez følgte på tredje 1:21 bak belgieren.
Foss endte til slutt to minutter og fire sekunder bak Evenepoel.
Sven Erik Bystrøm imponerte også i femdagersrittet på Portugals sørkyst. Rogalendingen endte til slutt på en meget sterk niendeplass sammenlagt, 3:13 bak Evenepoel.

Staune-Mittet imponerte

Det var flere gode norske prestasjoner søndag. Johannes Staune-Mittet gikk i et tidlig brudd som holdt lenge, mens Foss og Bystrøm begge jobbet seg oppover i feltet og sikret gode plasseringer.
Staune-Mittet syklet søndag i den hvite ungdomstrøya etter å ha tråkket inn til en sterk 19.-plass på tempoen dagen før. Sammenlagtvinneren Evenepoel lånte bort trøya ettersom belgieren selv syklet i ledertrøya.
Til daglig er Staune-Mittet en del av Jumbo-Vismas utviklingslag, men talentet fra Lillehammer fikk prøve seg blant eliten i Portugal. Der skuffet han ikke.
Alexander Kristoff og August Jensen havnet et stykke bak.