Australske Kaden Groves ble treer. De norske Uno-X-gutta hadde en tøff dag. Torstein Træen ble beste norske på 26.-plass, mens Tobias Halland Johannessen fulgte tre plasser bak. Sammen med resten av feltet var de hektet av med 48 sekunder.
Den sjette etappen i rittet var på 167,6 kilometer, med start i Salou og målgang i Cambrils. Uno-X med lagkaptein Johannessen har markert seg godt i årets utgave. Før siste etappe søndag ligger nordmannen på 8.-plass i sammendraget, som er ned en plass. Træen hevet seg derimot en plass og ligger på niende.
Volta a Catalunya
Yppet seg med verdenseliten igjen: – Et lite lag fra Norge kan få resultater
27/03/2022 PÅ 12:16

– Verste dagen jeg har hatt på sykkelen

Regn og kulde preget store deler av etappen.
– Det er den verste dagen jeg har hatt på sykkelen noen gang, tror jeg. Det var så kaldt, og jeg gikk tom fort i dag. Jeg var på et tidspunkt sikker på at jeg kom til å bli stående på toppen av fjellet. Nå skal jeg ta en varm dusj, sa Johannessen til TV 2 etter målgang.
Også lagkamerat Træen slet med kulden.
– Det var nok mange som tenkte at vi skulle gi oss underveis. Men Tobias ligger jo som nummer åtte i sammendraget, så det gikk ikke så ille, heldigvis, sa han til kanalen.

Kluss med sekunderingen

Søramerikanerne Higuita og Carapaz kjørte store deler av etappen alene etter brudd 37 kilometer ut fra start. Det holdt hele veien inn.
Spanske Juan Ayuso fra UAE valgt å gå alene 20 kilometer før mål, i håp om å hente de to i tet. Trøbbel med sekunderingen gjorde at spanjolen måtte gi opp og ble hentet av feltet.
Higuita tok med lørdagens seier over den gule ledertrøya. Carapaz ligger på 2.-plass, mens portugisiske João Almeida er treer. Han ledet sammenlagt før lørdagens etappe.
(©NTB)
Sett denne?

Her havner rytterne i feil fil på motorveien: – Ikke ofte vi ser

Volta a Catalunya
– Kult å vise at vi har noe her å gjøre
27/03/2022 PÅ 11:55
Volta a Catalunya
Uno-X og Johannessen markerte seg på nytt
25/03/2022 PÅ 17:36