Den 171,2 kilometer lange etappen fra Sant Feliu de Guíxols til Sant Feliu de Guíxols ble avsluttet med en tung motbakkespurt. Der var alle de største stjernene involvert.
Tobias Halland Johannessen plasserte seg til slutt best av Uno-X-rytterne i det som var det norske lagets første møte med et etapperitt på World Tour-nivå. Han ble nummer 11.
Volta a Catalunya
Yppet seg med verdenseliten igjen: – Et lite lag fra Norge kan få resultater
27/03/2022 PÅ 12:16
LES OGSÅ: Historisk øyeblikk for norsk lag
Den italienske stjernen Sonny Colbrelli ble andremann i spurten bak Matthews.
– Det er lenge siden forrige seier. Dere kan se hvor mye dette betyr for laget, sa australieren Matthews etter å ha blitt omfavnet av lagkameratene i målområdet.
– Det føltes så bra å krysse målstreken først og å kunne gi kona mi en god klem, fortsatte han.

Kjempetalent

Det er stilt store forventninger til Uno-X-laget, og i særdeleshet Tobias Halland Johannessen i Catalunya-rittet. Det norske kjempetalentet har allerede markert seg på toppnivå i sykkelsirkuset.
I begynnelsen av februar tok han en kruttsterk etappeseier samt femteplassen sammenlagt i det franske etapperittet Etoile de Besseges. Forrige sesong vant han i tillegg ungdommens Tour de France, prestisjetunge Tour de l’Avenir.
Volta a Catalunya består av i alt sju etapper. Rytterne skal over flere tøffe fjell, og to av etappene avsluttes på toppen av seige stigninger.

Hvideberg i klatretrøya

En annen norsk syklist, Jonas Iversby Hvideberg, markerte seg også i Catalunya-innledingen. Han satt i dagens brudd og sørget for å sikre seg klatretrøya foran etappe nummer to tirsdag.
Hvideberg sykler for DSM-laget.
Volta a Catalunya består av i alt sju etapper. Rytterne skal over flere tøffe fjell, og to av etappene avsluttes på toppen av seige stigninger. Der får klatresterke Halland Johannessen virkelig vist hva han er god for.
(©NTB)
Sett denne?

Håper VM-stuntet be lagt merke til: – Aldri hatt så høy puls

Volta a Catalunya
– Kult å vise at vi har noe her å gjøre
27/03/2022 PÅ 11:55
Volta a Catalunya
Skuffet Johannessen: – Verste dagen jeg har hatt på sykkelen noen gang
26/03/2022 PÅ 17:46