Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-Xs første etapperitt på WorldTour-nivå

Oppdatert 21/03/2022 klokken 12:59 GMT+1

Flere av verdens beste klatrere og etapperytter er samlet i sju dagers rittet Catalonia rundt som starter mandag. På startstreken stiller også Uno-X for første gang i et etapperitt på WorldTour-nivå.

Tobias Halland Johannessen

Foto: NTB

Mandag braker det løs i Catalonia rundt, som er Uno-Xs første etapperitt på WorldTour-nivå. Det er noe det norske laget virkelig ser fram til.
– Snart skal vi skrive historie i et WorldTour-ritt. Det blir en utrolig morsom uke og vi er utrolig spente, sier sjef i Uno-X Jens Haugland.
Discoverys ekspert Henrik Evensen er meget spent på hva Uno-X med Tobias Halland Johannessen i spissen kan få til i møtet med flere av verdens beste etapperyttere.
– Det er en av de største rittene som Uno-X har kjørt. Det er et meget sterkt startfelt, så de skal få testet seg der. Men de viser seg alltid fra en positiv side. Det har de gjort i endagsrittene så langt i år, og jeg tror de vil være med å preget rittet.
– Dersom Tobias Halland Johannessen har en topp uke så kan det bli en god sammenlagtplassering til slutt for han. De har et meget bra lag med der Uno-X, fortsetter Evensen.
picture

Håper VM-stuntet be lagt merke til: – Aldri hatt så høy puls

– De beste forutsetninger

Haugland er enig i at Johannessen absolutt er kapabel til å hevde seg i toppen.
– Fysisk og mentalt er han klar. I et sykkelritt over så mange dager er det masse som kan skje, men vi har i hvert fall gjort gode forberedelser og har de beste forutsetninger, sier Haugland.
– Hva er viktig for at det skal klaffe?
– Han må «spise av tallerkenen» til etappene skal avgjøres, samtidig være våken de dagene man ikke tror det vil skje så mye. Det blir hardt hver dag og ingenting er avgjort før målgang i Barcelona.
Samtidig presiserer Evensen at det er annerledes å kjøre et etapperitt enn å kjøre endagsritt på dette WorldTour-nivå.
– Det blir spennende å se hvordan de takler et etapperitt. Her må man ta en dag om gangen og tenke litt mer på sammenlagt, og ha i bakhodet at de kommer en dag i morgen også. Det gjelder spesielt hvis laget har som målsetting å ha med en mann i sammendraget, eller om de heller prøver å gå for etappeseiere.
– Vi er veldig glade i etapperitt vi og kommer inn med overskudd. Når det kommer til ting som ernæring og restitusjon har vi god kompetanse og vi har gaske ganske sterke resultater og vise til. Vi skal bite fra oss, sier Haugland.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame