Populære sporter
All sport
Vis alt

Mistet seier etter minidytt

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 22/03/2017 klokken 12:22 GMT+1

Denne lille dytten fra José Joaquín Rojas fikk store konsekvenser.

Jose Joquin Rojas stripped of overall lead for pushing in Movistar Catalunya time trial victory

Foto: Eurosport

Det oppsto forvirring etter målgang i den spanske byen Banyoles. Movistar-laget kom i mål til beste tid, men raskt ble det klart at José Joaquín Rojas hadde gjort seg skyldig i et regelbrudd underveis.
Den spanske veteranen skal ha hjulpet lagkameratene Nelson Oliveira og Andrey Amador opp en stiging i traseen ved å dytte dem (se videovindu). Det er strengt forbudt for syklister å motta hjelp, enten den kommer fra lagkamerater eller tilskuere.
picture

Denne lille dytten fikk store konsekvenser

For forseelsen ble Rojas fratatt ledertrøya i rittet og samtidig ilagt tre minutters tidsstraff. Oliveira og Amador ble straffet med henholdsvis ett og to minutters tillegg.
Ledertrøya i rittet tilfalt dermed Movistar-veteranen Alejandro Valverde, ble det opplyst fra rittledelsen tirsdag kveld.
Foran starten på onsdagens 188,3 kilometer lange etappe fra Mataro til La Molina kom så kontrabeskjeden. I henhold til Det internasjonale sykkelforbundets regelverk skal nemlig regelbrudd à la det Movistar-rytter Rojas gjorde seg skyldig i tirsdag, straffes med ett minutts tidstillegg for samtlige ryttere på laget.
Hvorfor det ikke ble gjort umiddelbart etter tirsdagens etappe, er ikke kjent.
Onsdag bekreftet BMC-laget på sin Twitter-konto (se nederst i saken) at det er tilkjent seieren på lagtempoen. Det betyr samtidig at Ben Hermans er ny mann i ledertrøya.
Volta a Catalunya ser du hos oss i Eurosport. Tredje etappe starter klokken 15:45, og vises på Eurosport 1 og Eurosport Player.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame