Det var hans første seier i regnbuetrøya etter VM-triumfen i fjor. Som på første etappe falt avgjørelsen i en massespurt, etter at et brudd ble kjørt inn 17 kilometer før mål i Zabrze.
Pedersen var først over målstreken, fulgt av Pascal Ackermann (Bora) og Davide Ballerini (Deceuninck-Quickstep). Sistnevnte er lagkamerat med Fabio Jakobsen, som ble alvorlig skadd i spurten på 1. etappe.
– Først av alt vil jeg tilegne denne seieren til Jakobsen etter hans velt i går. Jeg er veldig glad for å gjøre det, og jeg ønsker ham god og hurtig bedring og at han snart er tilbake i livet og sykkelsporten, sa Pedersen etter seiersseremonien.
Sykling
Nådeløs mot Norges sykkelstjerner: – Hans svakeste år som proff
23/11/2021 PÅ 18:00

Ønsket ikke ledertrøya

Jakobsen ble tvunget inn mot gjerdet av Dylan Groenewegen og stupte ut av løypa en meter før mål. Han ble tilkjent seieren på etappen, men kunne selvsagt ikke starte torsdag. Heller ikke Marc Sarreau, som ble toer da Groenewegen ble diskvalifisert, kunne starte.
Dermed ble polske Kamil Malecki fra CCC-laget tilkjent ledertrøya som best plasserte rytter på startstreken torsdag. Han ønsket ikke å bære den, men CCC-lagets ønske om at den skulle gå til best plasserte rytter fra Jakobsens lag ble avslått fordi det var i strid med reglene.
Malecki bar ledertrøya torsdag, men Pedersen erobret den med de ti bonussekundene han fikk for etappeseieren.

Perfekt jobb

– Strategien vår var at laget skulle jobbe for meg i spurten, og de gjorde en perfekt jobb. Jeg fikk opptrekket jeg ønsket, og jeg klarte å fullføre, sa Jakobsen.
For mange var det overraskende at han skulle lykkes mot en så god spurter som Ackermann. Pedersen er ikke først og fremst kjent for sine spurtegenskaper, og den flate etappen bød ikke på de tøffe forholdene der han vanligvis trives best.
Tobias Foss, som er eneste norske deltaker i Polen, syklet inn til 43.-plass som sistemann med samme tid som vinneren. Totalt er han på 32.-plass i rittet som varer til søndag.
(©NTB)
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36