22 år gamle Remco Evenepoel (Quick-Step) vant på hjemmebane. Belgieren angrep med 30 kilometer igjen til mål. Flere forsøk ble gjort på å ta ham igjen, men Evenepoel holdt unna i sin debut i vårklassikeren.
Det var massevelten som skapte mest oppmerksomhet i det 257 kilometer lange rittet. Velten skjedde med snaue seks mil igjen å sykle. Store deler av hovedfeltet måtte i bakken på en strekning med skog på begge sider av veien.
Se velten her:
Tour de France
Ble vraket til Tour de France mandag – så kom kontrabeskjeden
11 TIMER SIDEN

Alvorlig storvelt i Belgia: – Dette er krise

Johannessen brøt

I sekundene etter massevelten rådet det fullt kaos. Kun et tjuetalls ryttere i front av feltet gikk klar av velten og kunne umiddelbart sykle uskadd videre.
Det norske Uno-X-laget var ikke blant disse, og Tobias Halland Johannessen måtte etter hvert bryte med smerter i den ene armen. Leder i Uno-X Jens Haugland opplyste ifølge TV 2 at hele laget kom seg «berget» ut av situasjonen og dermed ikke pådro seg alvorlige skader.
Regjerende verdensmester Julian Alaphilippe var blant dem som fikk aller hardest medfart i velten. TV-bildene viste franskmannen ligge urørlig i skogkanten etter rundkastet. Landsmannen Romain Bardet var raskt på plass for å sjekke hvordan situasjonen til verdensmesteren var.

Eiking

En rekke ryttere, blant dem Alaphilippe, måtte stå av rittet som følge av velten. Franskmannens kjæreste Marion Rousse, som jobber for fransk TV, opplyste at verdensmesteren var ved bevissthet da han ble kjørt bort i ambulanse. Han skal ha klaget over ryggsmerter.
Odd Christian Eiking, som sykler for EF Education, var blant de øvrige som fikk et svært ublidt møte med asfalten. Askøyværingen sto i veibanen med opprevet trøye etter smellen.
Tour de France
Ni norske vinnersjanser i Tour de France
12 TIMER SIDEN
Tour de France
Norsk duo klar for Tour de France
EN DAG SIDEN