Det bekrefter Uno-X på sin Twitter-konto onsdag formiddag.
– Vi har en positiv koronatest i laget og vil trekkes oss fra Tour of the Alps med umiddelbar virkning, heter det i meldingen.
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19
I en oppdatering på Uno-X sin twitterkonto skriver laget at det var snakk om en falsk positiv prøve.

Falsk positiv

På Twitter bekrefter Torjus Sleen i Uno-X at han testet positivt to ganger med en hurtigtest, etter han følte seg syk i dag morges.
– Jeg tok deretter en PCR-test som heldigvis var negativ. I er lei meg for laget, som også måtte trekke seg, men det var den rette avgjørelsen, skriver Sleen på Twitter.
Tobias Halland Johannessen, som er del av det norske laget, la ut følgende melding på Twitter:
– Fortsatt stolt over å være del av et lag som setter sikkerheten først! Hadde vært gøy å konkurrere, men det er som det er.

– Velger sikreste utvei

Til Discovery sier Stig Kristansen, sportsdirektør i Uno-X, at det er snakk om en hurtigtest gjort på morgenen.
– Han hadde noen små symptomer som samsvarer med både korona og lett forkjølelse. Det er vanskelig å skille de to. Etter å ha kjørt gjennom både regn og snø, er det mange korsveier, sier Kristiansen.
– Han er frisk nok til å ønske å starte. Så har vi testet alle andre, der alle svarene har vært negative. Men nå velger vi sikreste utvei, nemlig å trekke oss, utdyper sportsdirektøren.

– En kjempeskrell

Videre forteller han at laget nå skal organisere seg slik at rytteren som testet positivt skal få tatt en PCR-test. Ellers følger de smittevernprotokollen.
– Etter en andreplass den første dagen, og det Tobias gjorde her i går, er det en kjempeskrell å måtte trekke oss. Men vi er innenforstått med at vi er i en pandemi. Det er noe som kan skje. Nå har vi fått en positiv prøve, og da må vi ta hensyn til det, avslutter Kristiansen.
Det fremadstormende Uno-X-laget har imponert stort i det internasjonale sykkelsirkuset så langt denne sesongen. Så sent som mandag ble Idar Andersen nummer to på åpningsetappen i Tour of the Alps.
Tirsdag viste Tobias Halland Johannessen muskler da han ble nummer 16 på en krevende fjelletappe. Det er lagets klatresterke ryttere som deltar i Tour of the Alps.

Også positive prøver i UAE

UAE Team Emirates må også trekke seg fra La Flèche Wallonne etter at to medlemmer av laget testet positivt for Covid-19. Det bekrefter laget i en uttalelse.
– De to medlemmene det er snakk om, Diego Ulissi og et medlem av støtteapperatet (som også er vaksinert), returnerte to negative tester dager før avreise til Belgia, heter det i uttalelsen.
– Ved ankomst i Belgia undergikk begge tester som kom tilbake positivt. De to medlemmene har undergått ytterligere tre tester hver. Alle resultatene fra disse testene har kommet tilbake som negative og ingen viser noen tegn på symptomer, står det videre.
– Selv om laget er frustrert med avgjørelsen, så aksepterer vi den endelige avgjørelsen til de belgiske myndighetene. Laget vil trekke seg fra rittet og undergå ytterligere tester med et mål om å starte Liege-Bastogne-Liege på søndag.
Vegard Stake Laengen skulle syklet rittet for UAE.
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06
Arctic Race of Norway
Neste års Arctic Race-løype er klar – avsluttes på Nordkapp
30/11/2022 KLOKKEN 11:07