Mot slutten av åpningsetappen i Tyrkia rundt var det de gule og røde trøyene til Uno-X Pro Cycling Team som skilte seg ut i fronten av feltet.
Side om side i kamp mot storlag som Deceuninck-QuickStep og Israel Start-Up Nation var det det norske profflaget som tok kontrollen på siste kilometer.
Tour of Norway
Tour of Norway tvunget til endringer: – Det er den eneste måten
21 TIMER SIDEN
Sisteopptrekker Søren Wærenskjold tok fronten med 700 meter igjen, før de siste svingene. Spurtkaptein Kristoffer Halvorsen lå limt på hjulet.
Halvorsen åpnet spurten med 250 meter igjen og så ut til å være på vei mot sin første seier siden 2019, men én man klarte å følge ham. Nederlandske Arvid de Kleijn (Rally Cycling) begynte å sige nærmere på de siste meterne og klarte å kaste forhjulet sitt over målstreken noen centimeter foran Halvorsen.
– Jeg tror begge to ikke visste hvem som vant eller tapte. Vi kunne ikke gjort så mye annerledes, for det vi gjorde var veldig bra. Selvfølgelig var det noe man kunne gjort siden vi ikke vant, men vi tar med oss de gode opplevelsene fra i dag og så satser vi på at det holder til seier de neste etappene, sier Halvorsen til Discovery etter etappen.
TV-kameraene fokuserte på både Halvorsen og De Kleijn i sekundene etter målgang. Ingen av dem turte å feire. Men etter hvert kom resulatene, med Doffen på andreplass.
– Det skulle gjerne ha vært en seier, men laget kjørte kjempebra og så har vi fem muligheter her nede. Om ikke mer. Så det er bare å ta med seg det. Det er første skikkelige spurt jeg har kjørt på en god stund, så det var en god følelse. Men jeg skulle virkelig tatt seieren, for å si det sånn. Men jeg tror det kommer senere.

Mange spurtsjanser venter

Allerede på mandag har Halvorsen en sjanse til å slå tilbake. Lykkes det ikke da, så er også etappene som følger meget spurtvennlige. Både etappe tre og fire blir trolig for feltets raskeste.
Så følger en fjelletappe før flere muligheter for spurt venter blant Tyrkia rundts siste etapper. Rittet varer helt til neste søndag.
– Vi hadde mål om én topp tre-plassering her nede. Det snakket vi om i går. Så det har vi greid og så får vi bare satse på å få en seier. Det er i hvert fall mitt personlige mål. Så får vi se om det går eller ikke. Vi har i hvert fall alle forutsetninger for å greie det, konstaterer 24-åringen som fyller år på tirsdag.
Om lagkompisene leverer ham til spurten på like gnistrende vis de neste dagene, så vil Halvorsen være blant favorittene.
– Jeg synes det som imponerer meg mest det er at gutta virkelig går inn i oppgavene sine og gjør det så bra som de kan og løser valg på en veldig god måte. Det er det som gjør at vi sitter i en så god posisjon og at jeg sitter i en så god posisjon. Jeg synes vi gjorde det kjempebra og det viser at vi er her for å kjøre resultater.

Snøpreget helg

At det dog allerede var på søndag at Halvorsen skulle kjempe om seier var lenge langt fra sikkert. Lørdag så det ut til å være umulig da etappen som var planlagt på søndag først ble avlyst grunnet snøvær.
I går så kjørte vi over en topp og da var det ti-tolv semitrailere som hadde krasjet i motsatt kjørefelt langs veien der og fullstendig snøstorm. Så vi brukte vel fire-fem timer på syv mil eller noe. Så det var spesielt det å komme seg ned til hotellet vi bor på nå. Så får vi satse på at det holder seg bedre de neste dagene, flirer Kristiansand-syklisten.
For rytternes del er det heldigvis ventet langt bedre vær de neste dagene, med sol og temperaturer opp mot 20 grader.
Perfekte forhold for en ung spurter vant med mange soldager på Sørlandet. Forhåpentligvis fører det ham helt til toppen av podet igjen.
Forrige gang Halvorsen vant et sykkelritt var i Tour of Norway i 2019. Spurten i Konya på søndag var hans første podieplassering siden nettopp den triumfen.
– Det er deilig det. Jeg har lagt ned en veldig hard jobb siden oktober og da er det alltid deilig å være med helt der framme igjen. Jeg har egentlig følt meg veldig bra siden jeg startet å kjøre i Belgia. Når grunnlaget er såpass bra så tror jeg at det bare er å holde det nivået og ta et par trappetrinn til, forteller Halvorsen.
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06