Det var allerede kjent at kvinnelaget til Uno-X ville søke om WorldTour-lisens fra 2022-sesongen og fredag morgen bekrefter Uno-X i en pressemelding at også mennene vil søke om WorldTour-lisens til sesongen etter.
– WorldTour-lisens for både kvinne- og herrelaget vil skape norsk og dansk idrettshistorie og enda mer oppmerksomhet og begeistring for sykkel, sier Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Norge og Uno-X Sykkel.
Tour of Norway
Tour of Norway tvunget til endringer: – Det er den eneste måten
21 TIMER SIDEN
Om lisensen blir innvilget, vil det norske laget være garantert plass i verdens største sykkelritt. Det inneholder blant annet Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta a España, samt sykkelklassikere som Paris-Roubaix og Flandern Rundt.
2023-sesongen er første mulighet for herrelaget å søke om WorldTour-lisens, ettersom UCI innvilger lisenser i treårssykluser. I 2020 fikk Movistar innpass blant sykkelsportens elite, og i 2023 håper Uno-X på det samme. Da må de danke ut ett av de 18 lagene som har WorldTour-lisens i dag. – Det er en drøm som har modnet over tid, sier Haugland på et digitalt pressemøte fredag morgen.

Håper på Tour de France 2022

På pressemøtet fikk Haugland spørsmål om hvor stor tro han har på at laget skal få innvilget lisens. Den daglige lederen i Uno-X Norge og Uno-X Sykkel er ikke sikker på om det går, men sier at «man må være litt halvgæren og si det høyt» for å ha kjangs.
– Det er ingen garantier i en sånn prosess. Det er fullt i huset for WorldTour-lagene for herrene, så får vi se om vi klarer å bane oss vei når vi søker i 2023. Vi tror vi har et fundament som vi tror UCI vil være interesserte i å knytte seg til, sier Haugland.
Han påpeker også at det vil bli tøft å få innpass om Uno-X har færre WorldTour-poeng enn konkurrentene når laget søker om lisensen. Prosentsjansen er som et myntkast å regne, mener Haugland.
– Vi får vel si 50-50.

Den 12. mann: Parodierer Discoverys fotballekspert

Selv om de må vente til minst 2023-sesongen for å få garantert plass i de største sykkelrittene i verden, har Uno-X et håp om å stille til start i Tour de France allerede til 2022. Selskapet som har forretninger i Norge og Danmark, håper på å kunne stille til start på «hjemmebane» når Tour de France åpner i Danmark i 2022.
– Vi får håpe at vi klarer å overtale noen franskmenn til festen i København for herrelaget, sier Haugland.

Bystrøm bekrefter dialog

Tidligere i år åpnet Edvald Boasson-Hagen, som er på utgående kontrakt i Total Direct Énergie, døra for en overgang til Uno-X. Tidligere i uka ble det også bekreftet fra Uno-X sjef Haugland at de har forhørt seg om mulighetene for å hente Alexander Kristoff. Han er på utgående kontrakt i UAE Emirates. Det er også Sven-Erik Bystrøm, og fredag bekrefter den regjerende norgesmesteren at han er i dialog med det norske laget.
– Det stemmer at vi er i dialog. Prosjektet virker spennende, men jeg har ennå ikke tatt noe valg med tanke på de neste årene, sier Bystrøm til TV 2.
Haugland bekrefter på fredagens pressetreff at de sjekker ut markedet på flere norske stjerner.
– Vi skylder rytterne og oss selv å forhøre oss med dem som har utgående kontrakt og har norsk eller dansk pass. Vi legger ikke skjul på at det er ryttere vi hører om muligheten med, sier Haugland.
(©NTB)
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06