I 2010 beskrev Sir Bradley Wiggins sin nye lagkamerat som «den mest talentfulle rytteren i sykkelfeltet» på daværende stadie.
Nå går Boasson Hagen inn i sin andre sesong TotalEnergies, med en rolle som hjelperytter for det franske profflaget.
Tour de France
Offensiv Bystrøm viste seg fram foran dansk folkehav
21 TIMER SIDEN
– Jeg tror Edvald er et så bra menneske at han alltid vil se seg fornøyd med rollen i laget. Han er den minst selvopptatte personen jeg har møtt i hele mitt liv og han vil alltid sykle for å tjene andre før seg selv, sier Discoverys britiske sykkelekspert Bradley Wiggins.
– Det er hyggelig at han sier det. Jeg gjør jo alltid som jeg får beskjed om og gjør den jobben så godt jeg kan, svarer Boasson Hagen til Discovery.

Uenig med Wiggins

Meriterte «Wiggo», som blant annet har vunnet Tour de France sammenlagt og står med to OL-gull, syklet fem sesonger sammen med Boasson Hagen mellom 2010 og 2014 da begge var under kontrakt med Team Sky.
Han har fortsatt troen på at vi vil se kanonritt av nordmannen de kommende sesongene, til tross for et par sesonger under pari.
– Jeg tror han vil være fornøyd med å sykle for andre, men noen ganger må Edvald bli fortalt hvor god han er, for jeg tror ikke at han selv verdsetter hvor god han er på sitt beste, påpeker Bradley Wiggins.
Rudsbygningen er ikke enig sin tidligere lagkamerat at prestasjonen de siste årene kun dreier som selvtillit og troen på seg selv.
– Det er veldig mange unge ryttere som har kommet opp og som er veldig sterke. Nivået har flyttet seg noen hakk høyere nå enn hva den var tidligere. Så det er ikke bare å fortelle meg at jeg er god. Man må ha beina til å prestere også og jeg har ikke så mye mer å gi enn hva jeg har akkurat nå, sier han.

– Tror Edvald vil blomstre

TotalEnergies har forsterket seg før 2022-sesongen. Blant annet har den slovenske stjernen Peter Sagan og italienske Daniel Oss signert for det franske laget. Det tror Wiggins kan være bra for nordmannen.
– Nå er han også i et lag som han er enda mer inspirert til å sykle for. Han har Peter Sagan ved siden av seg. Jeg tror Edvald vil blomstre ved siden av Peter.
– Daniel Oss er også der. Jeg tror Edvald er god når han får gode, inspirerende ryttere ved siden av seg som sier hvor god han er. Alle syklister trenger litt kjærlighet, legger briten til.
Den norske veteranen ser ingen grunn til hvorfor ikke samarbeidet mellom han og Sagan ikke skal bli noe annet enn en suksess.
– Det er jo alltid en blomstring hver vår, sier Boasson Hagen med et smil om munnen, før han fortsetter:
– Så vi håper jo på det. Jeg tror at vi absolutt kan spille litt på hverandre og gjøre hverandre gode.
Dessverre for nordmannen og TotalEnergies må de klare seg uten den tredobbelte verdensmesteren i søndagens Flandern Rundt.
Slovakeren har valgt å stå over det belgiske storrittet på grunn av manglende form og resultater så langt i klassiker-sesongen, det skrev den franske storavisen L'Equipe mandag.
Artikkelen fortsetter under videoen:

– Kult å vise at vi har noe her å gjøre

34 er ingen alder

Edvald Boasson Hagen er inne i sin 14. sesong som proffsyklist. Selv om nordmannen starter å komme godt opp i årene, mener både Wiggins og Boasson Hagen selv at han fortsatt kan ha flere gode år foran seg.
– Jeg er jo ikke gammel, det er mange som er mye eldre enn meg som fortsatt kjører sterkt. Jeg føler jeg fortsatt har mye igjen å gi, forteller Boasson Hagen.
– Vi snakker om alderen deres igjen. Peter Sagan bikket nettopp 30, Edvald er 34. De er ikke ferdige. De har en lang vei foran seg, mener Wiggins.
Men det krever at de to sykkelveteranene klarer å holde trykket i pedalene oppe.
– De har vært så gode siden de var unge. Det kan virke som om ryttere kan gå litt tomme for krefter og mister litt motivasjonen, og for Edvald er dette et viktig år, uten tvil, avslutter Wiggins.
Sett denne?

Her havner rytterne i feil fil på motorveien: – Ikke ofte vi ser

Tour de France
Nordmann involvert i velt: – Mange ryttere i bakken!
21 TIMER SIDEN
Tour de France
I tårer etter sjokkseier: – Noe jeg aldri kunne ha drømt om
I GÅR PÅ 17:09