Sykling

UCI publiserte fullstendig sykkelkalender

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Kristoff

Foto: Getty Images

AvEurosport
19/05/2020 på 18:00 | Oppdatert 19/05/2020 på 18:02

To uker etter å ha publisert en revidert terminliste for verdenstouren offentliggjorde UCI tirsdag resten av sykkelsesongen.

Viruspandemien har herjet hardt med den opprinnelige terminlista, men fra og med et etapperitt i Romania 2. til 5. juli venter en begivenhetsrik sommer og høst med til sammen 91 internasjonale ritt i ulike kategorier. 61 av dem er for menn elite, 19 for kvinner elige, seks for menn U23, fire for menn junior og ett for kvinner junior.

Ifølge cyclingnews.com er nesten 1000 sykkelritt avlyst eller utsatt siden mars.

Sykling

Kristoffs trener før klassikeren – har ikke de største forventningene

FOR 2 TIMAR SIDAN

Verdenstouren starter som tidligere meddelt med Strade Bianche i Italia 1. august og avsluttes med siste etappe i Vuelta a España 8. november. Siste enkeltritt er Il Lombardia 1. november.

Det er gjort en endring i verdenstourlista. Dwaars door Vlaanderen 14. oktober er avlyst og erstattes av Scheldeprijs samme dag.

Norske ritt

Norge er ifølge procycling.no på kalenderen representert ved Ladies Tour of Norway 13. til 16. august og tre proffritt for menn helgen 4. til 6. september: Et temporitt på Hafjell, Lillehammer Grand Prix og Gylne Gutuer.

De rittene går samtidig med det omberammede Danmark rundt, som er flyttet fra midten av august til 1. -5. september. Det er samtidig med Tour de France på en kalender med mange kollisjoner mellom viktige ritt.

Viktig steg

– Vi har tatt et nytt og viktig steg på veien tilbake til sykkelkonkurranser, sier UCI-president David Lappartient.

UCI gjør det samtidig klart at også den reviderte terminlista er helt avhengig av pandemiens videre utvikling.

I midten av juni vil det fattes en avgjørelse om mulig flytting av VM landevei fra Sveits, muligens til Qatar. Samtidig vil UCI muligens komme med justeringer i verdenstourprogrammet.

(©NTB)

Sykling

Kristoff og Bystrøm står over NM og EM

FOR 4 TIMAR SIDAN
Sykling

Stappfull sykkelmeny på Eurosport de neste månedene – se den komplette oversikten her

FOR 7 TIMAR SIDAN
Relatert
Sykling
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen