Det var duket for både høy fart og høye temperaturer i Dubai, da syklistene satt seg på setet før den fjerde etappen i UAE Tour onsdag.
På den glovarme asfalten i Emiratene, fulgte Carl Fredrik Hagen og resten av syklistene hverandre tett, og australeren William Clarke fra Trek-Segafredo stakk tidlig ifra - og fortsatte å øke ledelsen drøye to mil fra målgang. Det ble etter hvert tungt for den 34 år gamle traveren i motvinden, og etter en drøy mil ble Clarke tatt igjen av hovedfeltet.
Sykling
Kristoffer Halvorsen langt framme i Kroatia
8 TIMER SIDEN
Dermed var det duket for en ventet spurt mellom en rekke kanoner, og både Mark Cavendish, Caleb Ewen, Fernando Gaviria og Dylan Groenewegen var alle i gode posisjoner meterene før målgang.
Det var derimot sistnevnte som trakk det lengste strået, og Groenewegen kunne heve armene i været på den fjerde etappen i Dubai. Nederlenderen spurtslo Fernando Gaviria og Pascal Ackermann, som endte på henholdsvis andre og tredje.
– Groenewegen har den største toppfarten i feltet i dag, og med en så stor fart, er han vanskelig å slå, sa kommentator Jørn Sundby, etter at seieren var et faktum.

Ingen store endringer

Sven Erik Bystrøm og resten av jobbet hardt med å hjelpe lagkompis Fernando Gaviria helt opp på podiet, men colombianeren måtte altså se seg slått av Jumbo-Visma og Groenewegen. Heller ikke Carl Fredrik Hagen og Lotto Soudal nådde helt opp, og Caleb Ewan endte til slutt på en femteplass i spurten, like bak Sam Bennett fra Quick Step.
De to nordmennene endte til slutt som nummer 97 og 99 i dagens etappe.
– Først og fremst er målet vårt nådd. Vi har vunnet en etappe og er fornøyde. Handler om å komme litt i gang, og bygge videre på det, sa Carl Fredrik Hagen til Eurosport før onsdagens etappe.
Sammenlagt ser det meget lyst ut for Adam Yates, som har en solid ledelse før morgendagens femteetappe i Emiratene. Det er omtrent ingen endringer sammenlangt etter dagens spurtetappe i Dubai, men Cofidis' Jesus Herrada avanserte opp til en sjetteplass bak Rafal Majka fra Bora - Hansgrohe.

Kristoff-utfordrer

Sykkelekspert i Eurosport, Kurt Asle Arvesen, tror den nederlandske spurteren blir en hard nøtt å knekke for Alexander Kristoff i Giro d'Italia.
– Det blir vanskelig å bryne seg på Groenewegen for Alexander Kristoff i Giro d'Italia, men vi får satse på at Kristoff har mer å gå på, sa Arvesen etter etappen.
Giro d'Italia ruller i gang 9. mai, og samtlige etapper vises på Dplay. Sikre deg tilgang her.

Krevende motvind

Vinden var tidvis meget utfordrende onsdag, og det var ikke bare rytterne som fikk kjenne på naturkeftene i Dubai. Vinden hindret nemlig også helikopterne å lette, og motorsyklene måtte derfor gjøre jobben med å filme de siste milene.
"Oppsiktsvekkende" var ordet Jørn Sundby brukte for å beskrive forholdene i Emiratene.
Torsdag er det duket for en ny fjelletappe i UAE Tour, og det er ventet vindfulle forhold for rytterne også på torsdag.
Etappen ser du på Dplay fra klokken 11:45.
Les også: Åpner for at klubbene kan søke om alkoholsalg – nærmer seg pyro-løsning

Ekstremvarme i UAE Tour: – Blir en prøvelse

Sykling
Skadecomeback for Foss i Kroatia
I GÅR PÅ 10:03
World Championships
Hoelgaard imponerte i VM: – Ble litt for nølende
26/09/2021 PÅ 14:46