Edvald Basson Hagen hadde en klar plan før søndagens åttende og siste etappe i Tour of Britain. Den planen sikret han etappeseieren og andreplassen sammenlagt i åttedagersrittet.
Med syv kilometer igjen til mål rykket Boasson Hagen og tre andre ryttere. Da de andre rytterne ble tatt igjen av hovedfeltet, startet 30-åringen fra Rudsbygd planen han hadde tenkt ut på forhånd.

Brukte regnet og de skarpe svingene til sin fordel

Sykling
Brøt etter velt i Tour of Oman
21/02/2019 PÅ 11:11
– Jeg hadde en plan fra før start om at jeg skulle prøve å rykke rundt to kilometer før mål, sier Boasson Hagen i seiersintervjuet etter målgang.
Mens de tre andre rytterne i bruddet ble kjørt inn to kilometer før mål, nektet 30-åringen fra Rudsbygd å gi opp. Med et imponerende solo-rykk kjempet han seg til mål med bare ti meter ned til resten av feltet.
– Regnet og de skarpe svingene de siste kilometerne gjorde det vanskelig å ta igjen tid på meg. Det var var ikke mye om å gjøre, men det var akkurat nok til å sikre seieren denne gangen.

Formstigning før VM

Før dagens etappe lå Boasson Hagen åtte sekunder bak Lars Boom som ledet i sammendraget. Men tross den imponerende rykket på den siste etappen var avstanden for stor til at han klarte å sikre sammenlagtseieren.
– Jeg prøvde å ta så mange sekunder jeg kunne underveis, og det er bra å klatre noen plasser i sammendraget. Det gir meg en bra avslutning på rittet.
Alexander Kristoff ble nummer tre på søndagens etappe bak Maximillian Richeze og Boasson Hagen.
Dermed viser to av Norges sterkeste kort før fellesstarten under VM i Bergen, som går av stabelen om to uker, at de er i form.
Nordmennene har vært med å kjempe i toppen også tidligere i tidagersrittet. Lørdag endte Kristoff på en fjerdeplass, mens Boasson Hagen ble disket fra seier og har tidligere tapt to spurtdueller før han omsider stakk av med en etappeseier den siste dagen.
Sykling
Colbrelli vant, Kristoff på femte i Oman
19/02/2019 PÅ 12:27
Tour of Turkey
Lutsenko overtok føringen i Tyrkia rundt
12/10/2018 PÅ 14:44