Scanpix

Boasson Hagen med imponerende seier rett før VM

Boasson Hagen med imponerende seier rett før VM

10/09/2017 16:39Oppdatert 10/09/2017 17:39

Edvald Boasson Hagen gikk helt til topps under en tiende og siste etappen av Tour og Britain. 30-åringen viser storform to uker før VM på hjemmebane.

Edvald Basson Hagen hadde en klar plan før søndagens åttende og siste etappe i Tour of Britain. Den planen sikret han etappeseieren og andreplassen sammenlagt i åttedagersrittet.

Med syv kilometer igjen til mål rykket Boasson Hagen og tre andre ryttere. Da de andre rytterne ble tatt igjen av hovedfeltet, startet 30-åringen fra Rudsbygd planen han hadde tenkt ut på forhånd.

Brukte regnet og de skarpe svingene til sin fordel

– Jeg hadde en plan fra før start om at jeg skulle prøve å rykke rundt to kilometer før mål, sier Boasson Hagen i seiersintervjuet etter målgang.

Mens de tre andre rytterne i bruddet ble kjørt inn to kilometer før mål, nektet 30-åringen fra Rudsbygd å gi opp. Med et imponerende solo-rykk kjempet han seg til mål med bare ti meter ned til resten av feltet.

Video - Her parkerer Boasson Hagen konkurrentene

03:21

Formstigning før VM

Før dagens etappe lå Boasson Hagen åtte sekunder bak Lars Boom som ledet i sammendraget. Men tross den imponerende rykket på den siste etappen var avstanden for stor til at han klarte å sikre sammenlagtseieren.

– Jeg prøvde å ta så mange sekunder jeg kunne underveis, og det er bra å klatre noen plasser i sammendraget. Det gir meg en bra avslutning på rittet.

Alexander Kristoff ble nummer tre på søndagens etappe bak Maximillian Richeze og Boasson Hagen.

Dermed viser to av Norges sterkeste kort før fellesstarten under VM i Bergen, som går av stabelen om to uker, at de er i form.

Nordmennene har vært med å kjempe i toppen også tidligere i tidagersrittet. Lørdag endte Kristoff på en fjerdeplass, mens Boasson Hagen ble disket fra seier og har tidligere tapt to spurtdueller før han omsider stakk av med en etappeseier den siste dagen.

0
0