Se Giro d'Italia på Eurosport Player fra 5 mai. Her skaffer du deg tilgang!
Porte gikk til den siste etappen som klar favoritt etter at han fulgte briten Simon Yates til mål på den tøffe fjelletappen lørdag. Yates startet siste dag i ledertrøya, men klarte ikke å matche BMC-kapteinens kvalitet som temporytter søndag.
32-åringen er andre australske vinner av Romandie rundt. Cadel Evans vant sammenlagt i 2006 og 2011. Yates hadde 19 sekunder til gode på Porte før avslutningsetappen, men tapte 40 sekunder på de 17,8 kilometerne og endte 21 bak.
Tour de Romandie
Her har Yates banket Porte i spurten på kongeetappen av Romandie rundt
29/04/2017 PÅ 16:58
Porte kunne nesten ikke tro at han klarte å vinne sammenlagt.
– Det er et stort sjokk. Jeg trodde ikke jeg var i stand til å ta så mye tid tilbake, Jeg tar av meg hatten for lagkameratene mine som har lagt ned mye hardt arbeid denne uken, sa sammenlagtvinneren etter løpet ifølge Cycling News.
Porte tok seg også tid til å hylle Yates som ga han kamp om sammenlagtseieren.
– Og så Yates, han er et supertalent. Han rullet fra meg på gårsdagens etappe slik at det var nydelig å vinne i dag. Han vant kampen der, men jeg vant krigen, sa Porte.
Primoz Roglic fra Slovenia vant avslutningsetappen seks sekunder foran Porte, og den prestasjonen løftet ham til tredjeplass sammenlagt.
(©NTB/Eurosport)
Tour de Romandie
Yates seiret på kongeetappen
29/04/2017 PÅ 16:23
Tour de Romandie
Viviani ga svar på tiltale
28/04/2017 PÅ 15:19