Med de kopierte Tobias Halland Johannessen navnebror Tobias Foss fra 2019.
Dette er andre utgaven på rad at en nordmann står øverst på seierspallen etter samtlige etapper i «Ungdommens Tour de France», etter at Foss vant rittet i 2019. Grunnet koronapandemien ble 2020-utgaven av Tour de l'Avenir avlyst.
Til tross for at Tobias Halland Johannessen hadde to minutter og 18 sekunder forsprang på spanske Carlos Rodriguez før den siste og avgjørende etappen søndag, ble det et voldsomt sekunddrama uten like over fjellene i Sørøst-Frankrike.
*Tour de l'Avenir
Johannessen etter nok en jubeldag: – Dette var en ordentlig lagseier
21/08/2021 KLOKKEN 12:29

– Nå skjelver jeg

Carlos Rodriguez stakk tidlig ifra, og sammen med et samlet brudd, økte spanjolen forspranget gradvis gjennom store deler av rittet. En drøy mil var Rodriguez to minutter foran Johannessen, og nordmannen hadde ta kun 18 sekunder før den gule trøya glapp.
– Dette er kritisk for Tobias Halland Johannessen, nærmest ropte Discoverys sykkelkommentator Theis Magelssen idet klokka passerte to minutter.
Da det gjensto sju kilometer, var sekunderingen til Rodriguez på 2'04 - altså kun 14 skarve sekunder bak Johannessen.
Og sekundene fortsatte å tikke spanjolens vei.
Drøye fem kilometer før mål hadde Rodriguez kun ti sekunder opp til vår mann i tet, og de siste kilometerene ble en kraftanstrengelse av dimensjoner. Sekunderingen spratt både opp og ned rundt 2'10 de siste kilometerne, og med drøye to kilometer igjen var det kun fem sekunder mellom de to kamphanene.
De siste meterne ble til slutt avgjørende, og da Carlos Rodriguez passerte målgang og sikret etappeseieren, startet virkelig klokken for Tobias Halland Johannessen.
Og med 2'11 på klokka - altså kun sju sekunder foran spanjolen, maktet Johannessen å passere målstreken, og seieren var dermed et faktum etter et helt vanvittig sykkelritt.
– Herlighet for en prestasjon av Drøbaks store sønn. Nå skjelver jeg, ropte kommentator Theis Magelssen.
Se innspurten her. Saken fortsetter under videoen.

Ledet med over to minutter – så startet sekundstriden: Se thriller-innspurten her

– Nå trenger jeg hvile

Fjerdeplass og to minutter og 11 sekunder bak vinneren på etappen holdt altså akkurat til sammenlagtseier for vår mann fra Drøbak.
– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, smilte Drøbak-gutten til arrangøren.
– Nå trenger jeg å hvile, la han til.
Uno-X-rytterne har vist muskler gjennom hele Tour de l'Avenir. Med seg på på laget har Tobias Halland Johannessen hatt tvillingbror Anders, samt Adne Holte, Jonas Hvideberg, Johannes Staune-Mittet og Søren Wærenskjold.
Gjennom rittet har de norske rytterne stukket av med fem av ni etappeseiere.
– Jeg vant ingenting i dag. Det var hjelpen fra laget som avgjorde. Uten hjelpen fra broren min hadde jeg ikke vært her. Dette er en lagseier, sa Drøbak-gutten og takket også støtteapparatet.
*Tour de l'Avenir
Her fosser den norske sykkelkometen fra konkurrentene: – Lekende lett!
21/08/2021 KLOKKEN 12:18
*Tour de l'Avenir
Nordmennene forbløffer eksperten: – Det er helt unikt
21/08/2021 KLOKKEN 05:57