Populære sporter
All sport
Vis alt

Tour-sjefen til Discovery: – Vi brukte ikke lang tid på å bestemme oss

Oppdatert 05/01/2023 klokken 14:10 GMT+1

Tour de France-sjef Christian Prudhomme hyller Uno-X og sier at avgjørelsen om å gi laget plass i sommerens tour ikke tok lang tid.

Dette er Tour de France-ruten i 2023

OSLO/PARIS (Eurosport.no)
Tour de france-direktør Christian Prudhomme forteller til Discovery at beslutningen om å la Uno-X få plass årets Tour de France var en enkel avgjørelse.
– Vi nølte litt allerede i fjor med B&B Hotels. I år brukte vi ikke lang tid på å bestemme oss på hvem som skulle få invitasjonene, forteller Prudhomme til Discovery under presentasjonen av Paris-Nice 2023. Der ble det offentliggjort at det norske laget også får plass i det rittet i år.
Tour-sjefen gleder seg stort til å se det norske laget på startstreken i Bilbao i sommer og trekker frem to navn han er ekstra spent på.
– Forhåpentlig er Tobias Halland Johannessen fullstendig tilbake og kneet fungerer etter operasjonen. Når man vinner Tour l'Avenir (ungdommens Tour de France, journ.anm.) er det ikke tilfeldig og han har nivået til å kjempe på øverste nivå. Du trenger ikke å vente i mange år før du har det nivået som behøves. Det har man sett med Egan Bernal og Tadej Pogacar tidligere.
Halland Johannessen forteller til Discovery at det blir en tøff kamp om å komme med på Tour-laget til sommeren, men han tror han kan bite godt fra seg dersom han blir tatt ut.
– I mitt hode, som de andre på laget, ser jeg for meg at jeg skal kjøre Tour de France. Jeg har toppnivået inne, og da har jeg noe der å gjøre.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Pogacar ser lyst på neste års tour: – Veldig interessant

Hyller Uno-X-identitet

Prudhomme lar seg imponere av det norske lagets identitet.
– Jeg liker lagets røtter. Det er et lag med en sterk identitet og det er viktig. Jeg har vært imponert over alle tilbakemeldingene på sosiale medier om Uno-X. Norge og nordmenn er veldig stolte over at Uno-X har fått en plass i Tour de France. Jeg elsker det!
Prudhomme trekker også frem lagets nye stjerne i Alexander Kristoff.
– Han er kanskje ikke så sterk som da han vant Flandern rundt og Milano-Sanremo, men han ble nummer seks i VM i fjor. Jeg tror han er et symbol for dem.
Kristoff selv tror Uno-X har gode sjanser for å jakte etappeseire i touren
– Det var en morsom beskjed å få, uten tvil. Veldig kult. Vi har muligheter til å kjempe om seier i nesten alle type etapper. Vi har ryttere som er gode i brudd, vi har klatrere, og meg som spurter, sa storsyklisten til Discovery onsdag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame