Populære sporter
All sport
Vis alt

Vingegaard kommer til å vinne Tour de France: – Det betyr alt

Joakim Opphus

Oppdatert 23/07/2022 klokken 19:04 GMT+2

Jonas Vingegaard fullførte Tour de France med stil og leverte en supertempo. Dansken har bare sjarmøretappen igjen før hans største triumf i karrieren er et faktum.

Jonas Vingegaard

Foto: Getty Images

Saken oppdateres!
Jonas Vingegaard er vinneren av Tour de France 2022... så godt som. Bare morgendagens sjarmøretappen Paris venter før han kan motta folkets hyllest på Champs-Élysées.
Dansken hadde et forsprang på hele 3:26 på Tadej Pogacar før dagens 40,7 km lange tempo fra Lacapelle-Marival til Rocamadour. Mye måtte klaffe for Pogacar og desto mye måtte gå galt for Vingegaard skulle den gule trøya bytte eier på etappe.
Pogacar startet sterkt, men han tapte jevnt og trutt hele etappen og det ble tidlig klart at Jonas Vingegaard vil bli den nye Tour de France-kongen.
I seiersintervjuet sliter Vingegaard med å holde tårene tilbake.
– Dette betyr alt. Det er helt utrolig og vanskelig å sette ord på. Det er det største du kan vinne i sykkel og vi klarte det, sier Vingegaard i intervjuet med arrangøren.
Rett etter han passerte målstreken ble han omfavnet av sin kone Trine Marie Hansen og datter Frida som ventet på den uoffisielle nye Tour-vinneren.
– Å ha mine to jenter på målstreken betyr enda mer for meg, sier han før tårene begynner å presse på.
Se hele intervjuet med Vingegaard under.
picture

Emosjonell Vingegaard: – En stor lettelse

Rørt Van Aert

Dagens store spennig ble kampen om etappeseieren mellom Vingegaard og lagkamerat Wout van Aert. Dansken ledet store deler av tempoen, men på de siste fem kilometerene sa kreften slutt selv for Vingegard.
Etappeseieren gikk til van Aert. Men man så hva som betydde mest for belgieren som sto jublet for sin kaptein da han passerte mål.
Supersyklisten fra Belgia vant med 19 sekunder på lagkamerat Vingegaard som tok det helt med ro på de siste kilometerene.
– Jeg er rørt. Å være på vinnerlaget i Tour de France er veldig spesielt. I dag fikk vi et drømmescenario. Jonas er en så sterk fyr. Jeg vil takke alle lagkameratene. Det er utrolig, sier en rørt van Aert i seiersintervjuet.
Det var hans tredje seier i årets tour. Han har også fem andre topp tre-resultater, hvorav fire er andreplasser.
Belgieren sikret seg også sin første grønne trøye i touren med fire etapper igjen av rittet. Jumbo-Visma har allerede sikret seg klatretrøye som Vingegaard tok på den 18. etappen.
Pogacar tok tredjeplassen på etappen 27. sekunder bak van Aert og åtte bak Vingegaard. Pogacar vant også den hvite ungdomstrøya.
Geraint Thomas tok fjerdeplassen på etappen og det siste steget på pallen sammenlagt.

Sterk debut

Andreas Leknessund fullførte sin første Grand Tour med stil og kjørte inn til en 19. plass på dagens tempo som beste nordmann.
– Andreas Leknessund, for en Tour-debut! Dette er så gøy, og en mann vi kommer til å se mye i årene som kommer, sa Discoverys ekspert Henrik Evensen etter Leknessund passerte målstreken på dagens tempo.
Leknessunds beste etappeplassering ble en 8. plass på etappen den tiende etappen til Megève.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame